Το Κατάρ ταράζει τα νερά στην αγορά των LNG carriers

Το Κατάρ ταράζει τα νερά στην αγορά των LNG carriers

719
Το Κατάρ ταράζει τα νερά στην αγορά των LNG carriers

Η QatarEnergy διευρύνει το ναυπηγικό της πρόγραμμα πλοίων μεταφοράς LNG. Ειδικότερα, η QatarEnergy τοποθέτησε το πρώτο μέρος παραγγελιών για τέσσερα πλοία LNG στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) και για άλλα δύο στα Samsung Heavy Industries (SHI). Οι κινήσεις του καταριανού κολοσσού εντάσσονται στο μεγαλεπήβολο ναυπηγικό πρόγραμμα με στόχο την κάλυψη των μελλοντικών απαιτήσεων για τη μεταφορά LNG.

Με αφορμή τη νέα αυτή παραγγελία, η Α.Ε. ο κ. Saad Sherida Al-Kaabi, υπουργός Ενεργειακών Υποθέσεων του Κατάρ και πρόεδρος και CEO της QatarEnergy, σχολίασε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι κάνουμε ένα ακόμα βήμα στη συνεργασία μας με τα ναυπηγεία DSME και SHI, τα οποία έχουν κατασκευάσει 23 Q-Flex και 14 Q-Max LNG πλοία για το Κατάρ, στο πλαίσιο των προηγούμενων projects επέκτασης».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα μέσα στον χρόνο, η QatarEnergy (τότε με την ονομασία Qatar Petroleum), με φόντο τα projects επέκτασης του North Field, ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε τέσσερα πλοία μεταφοράς LNG από το κινεζικό Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group, το οποίο αποτελεί θυγατρική της China State Shipbuilding Corporation Limited. Η αξία της παραγγελίας ανέρχεται σε περίπου $769,02 εκατ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα projects επέκτασης του North Field θα οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγικής ικανότητας LNG του Κατάρ, από 77 εκατ. τόνους ανά έτος σε 126 εκατ. τόνους ανά έτος.

Φωτό: qp.com.qa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.