Δύο νέα ηλεκτρικά πυροσβεστικά πλοία στο λιμάνι του Αμβούργου

Δύο νέα ηλεκτρικά πυροσβεστικά πλοία στο λιμάνι του Αμβούργου

153
Δύο νέα ηλεκτρικά πυροσβεστικά πλοία στο λιμάνι του Αμβούργου

Ο όμιλος Damen παρέδωσε πρόσφατα δύο ηλεκτρικά πυροσβεστικά πλοία στη Flotte Hamburg, θυγατρική της Λιμενικής Αρχής του Αμβούργου (HPA), η οποία έχει αναλάβει την επίτευξη του στόχου μείωσης των εκπομπών της ναυτιλίας στην πόλη του Αμβούργου.

Τα τελευταίας τεχνολογίας plug-in υβριδικά πλοία είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες χωρητικότητας 315 kWh, που τους επιτρέπουν να επιχειρούν στο λιμάνι του Αμβούργου αλλά και στις γύρω περιοχές παράγοντας μηδενικές εκπομπές. Το ένα από τα δύο πλοία θα διαχειρίζεται η πυροσβεστική υπηρεσία του Αμβούργου, ενώ το δεύτερο θα είναι στη διάθεση της Λιμενικής Αρχής του Αμβούργου αλλά και τρίτων μερών.

Τα κατηγορίας Damen Fire-Fighting Vessels 3508 διαθέτουν νέο σχεδιασμό, προσαρμοσμένο στα πιο πρόσφατα πρότυπα, έχουν μήκος 35,5 μ. και μέγιστη ταχύτητα πλεύσης τους 12 κόμβους. Επιπλέον, ο ειδικός τους σχεδιασμός τούς επιτρέπει, εκτός από πυρόσβεση, να αναλαμβάνουν δραστηριότητες όπως η παροχή νερού, υπηρεσίες διάσωσης και τεχνικής υποστήριξης, καθώς και ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, διαθέτοντας τη δυνατότητα να χαμηλώνουν τη γέφυρά τους, και με βύθισμα μόλις 1,5 μ., τα εν λόγω πλοία μπορούν να αναλάβουν την επιθεώρηση και τη συντήρηση γεφυρών εντός της πόλης, καθώς και να προσεγγίσουν σημεία όπου μεγαλύτερα πλοία αδυνατούν να φτάσουν. Τέλος, διαθέτουν συστήματα πυρόσβεσης με δυνατότητα απομακρυσμένης λειτουργίας, ενώ στο κατάστρωμά τους είναι δυνατόν να τοποθετηθούν ειδικά containers με πρόσθετο εξοπλισμό πυρόσβεσης, παρέχοντας τη δυνατότητα σε έως και 16 πυροσβέστες να επιχειρούν πάνω σε αυτά.

Τα κύτη των πλοίων κατασκευάστηκαν στο ναυπηγείο Damen Shipyards Kozle στην Πολωνία και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο ναυπηγείο Damen Shipyards Hardinxveld στην Ολλανδία, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ναυπήγησή τους.

Φωτό: www.damen.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.