Capital Product Partners: Ισχυρή κερδοφορία το γ’ τρίμηνο 

Capital Product Partners: Ισχυρή κερδοφορία το γ’ τρίμηνο 

188
Capital Product Partners: Ισχυρή κερδοφορία το γ’ τρίμηνο 

Αύξηση τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη παρουσιάζει ο πρόσφατος οικονομικός απολογισμός της Capital Product Partners L.P., συμφερόντων του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Πιο συγκεκριμένα, η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία κατέγραψε έσοδα $43,1 εκατ. το γ’ τρίμηνο του έτους έναντι εσόδων ύψους $35,5 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι. Παράλληλα, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα $11,9 εκατ. όταν έναν χρόνο πριν τα κέρδη άγγιζαν τα $7,8 εκατ. Συνεπώς, πρόκειται για ετήσια αύξηση 53% για την κερδοφορία της Capital Product Partners L.P.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η αύξηση των εσόδων είναι απότοκος της αύξησης του στόλου της εταιρείας μέσω της απόκτησης δύο LNGC στις αρχές Σεπτεμβρίου και τριών containerships μεταφορικής ικανότητας 5.100 TEUs έκαστο τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο κ. Τζέρυ Καλογηράτος, CEO της εταιρείας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων τόνισε ότι οι ισχυρές οικονομικές επιδόσεις της CPLP αντανακλούν τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς των containerships αλλά κυρίως την αύξηση του στόλου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Capital Product Partners L.P. έκανε άνοιγμα στην ελληνική χρηματαγορά μέσω της έκδοσης ομολόγου ύψους 150 εκατ. ευρώ στο Χ.Α. για το οποίο η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη όπως και στην περίπτωση της Costamare.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.