Νέα ιαπωνική σύμπραξη προς την ανάπτυξη πλοίων κατανάλωσης αμμωνίας

Νέα ιαπωνική σύμπραξη προς την ανάπτυξη πλοίων κατανάλωσης αμμωνίας

99
Νέα ιαπωνική σύμπραξη προς την ανάπτυξη πλοίων κατανάλωσης αμμωνίας

Οι εταιρείες Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd. (“K” Line), ITOCHU Corporation, NS United Kaiun Kaisha, Ltd., Nihon Shipyard Co., Ltd. και Mitsui E&S Machinery Co., Ltd. επελέγησαν από τον ιαπωνικό Οργανισμό Ανάπτυξης Νέας Ενέργειας και Βιομηχανικής Τεχνολογίας (NEDO) προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Green Innovation Fund Project / Development Project for Next-Generation Ships / Development of Ammonia-Fueled Ships».

Προκειμένου να επιτευχθεί η στρατηγική του ΙΜΟ για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, το εν λόγω πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στη χρήση της αμμωνίας ως καυσίμου πλοίων, η οποία προσελκύει τελευταία την προσοχή αρκετών κλάδων ως ένα υποψήφιο εναλλακτικό καύσιμο. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αναμένεται, μέσω της συνεργασίας τους, να αναπτύξουν συστήματα πρόωσης και σχεδιασμούς πλοίων που θα καταναλώνουν ως καύσιμο αμμωνία, τα οποία και θα κατασκευάσουν προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν εμπορικά. Στόχος του προγράμματος είναι η ένταξη των καινοτόμων αυτών πλοίων κατανάλωσης αμμωνίας στη ναυτιλιακή αγορά έως το 2028, προκειμένου η ιαπωνική ναυτιλιακή βιομηχανία να διατηρήσει το πλεονέκτημά της στον τομέα των πλοίων μηδενικών εκπομπών.

Η “K” Line συμμετέχει ήδη από τον Ιούνιο του 2021 σε μια μελέτη η οποία εξετάζει τις δυνατότητες χρήσης της αμμωνίας ως καυσίμου πλοίων και η νέα αυτή συνεργασία θα ενισχύσει τις προσπάθειες για την ευρύτερη καθιέρωση της αμμωνίας ως εναλλακτικού ναυτιλιακού καυσίμου μηδενικών εκπομπών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.