COP26: Η διεθνής ναυτιλία στο προσκήνιο

COP26: Η διεθνής ναυτιλία στο προσκήνιο

202
COP26: Η διεθνής ναυτιλία στο προσκήνιο

Ενισχύονται οι συμμαχίες προς την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας, με το Getting to Zero Coalition, μια συνεργασία των Global Maritime Forum, World Economic Forum και Friends of Ocean Action, να αναπτύσσει το Call to Action for Shipping Decarbonization.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια συμμαχία περισσοτέρων των 200 εταιρειών και οργανισμών σε όλη την αλυσίδα αξίας των θαλάσσιων μεταφορών (ναυτιλία, ενέργεια, λιμάνια, χρηματοδότηση, κ.λπ.), η οποία επιχειρεί να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πλήρης απανθρακοποίηση της ναυτιλίας είναι εφικτή και άμεσης προτεραιότητας.

«Με το Call to Action, ηγέτες από όλη την αλυσίδα αξίας των θαλάσσιων μεταφορών θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στις κυβερνήσεις που θα συναντηθούν στη Γλασκώβη την επόμενη εβδομάδα ότι ήρθε η ώρα να αυξήσουμε τις φιλοδοξίες για να δεσμευτούμε για μια πλήρη απανθρακοποίηση της παγκόσμιας ναυτιλίας έως το 2050. Εάν οι κυβερνήσεις θέλουν να είναι οι “ήρωες του κλίματος” στο COP26, θα πρέπει να είναι και ήρωες του κλίματος στον ΙΜΟ, όπου είναι απαραίτητη η άμεση δράση», τονίζει η κ. Johannah Christensen, Chief Executive Officer του Global Maritime Forum.

To COP26 θα λάβει χώρα μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 12 Νοεμβρίου στη Γλασκώβη και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία προκειμένου να επιταχυνθούν οι παγκόσμιες πρωτοβουλίες προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σημειώνει ο κ. Alok Sharma, πρόεδρος του COP26. Ο ίδιος επισημαίνει ότι όλες οι βιομηχανίες θα πρέπει να είναι μέρος ενός ταξιδιού προς την επίτευξη μηδενικών εκπομπών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.