Η προετοιμασία της Amazon με φόντο τα Χριστούγεννα

Η προετοιμασία της Amazon με φόντο τα Χριστούγεννα

64
Η προετοιμασία της Amazon με φόντο τα Χριστούγεννα

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon διπλασίασε την ικανότητα επεξεργασίας εμπορευματοκιβωτίων ενώ παράλληλα εξασφάλισε επιπρόσθετο χώρο (για την μεταφορά των φορτίων της) στα πλοία των θαλάσσιων μεταφορών, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Τα πρόσφατα «μέτρα» που έλαβε η εταιρεία σχετίζονται με τις καθυστερήσεις που ταλανίζουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες και το γεγονός πως επέρχεται περίοδος εορταστικών αγορών.

Ειδικότερα, οι εφοδιαστικές αλυσίδες παραμένουν αντιμέτωπες με τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19, καθώς η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού σε συνδυασμό με τον περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο δυσχεραίνουν περαιτέρω τις λειτουργίες τους. Παράλληλα, ενόψει εορτών, η Amazon σκοπεύει να προχωρήσει στην πρόσληψη περίπου 150.000 εποχικών υπαλλήλων στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως τα προαναφερθέντα μέτρα δεν είναι τα μόνα τα οποία αναγκάστηκε να λάβει η εταιρεία προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των λειτουργιών της. Άλλωστε, πρόσφατα προχώρησε στη ναύλωση πλοίων γενικού φορτίου για να καλύψει τις μεταφορικές της ανάγκες.

Τέλος, σημειώνεται πως οι λιμένες του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς έχουν τεθεί σε 24ωρη λειτουργία με την άδεια της Ουάσιγκτον, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην αυξανόμενη ζήτηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.