Xiaomi: Μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2024

Xiaomi: Μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2024

79
Xiaomi: Μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2024

Το α΄ εξάμηνο του 2024 αναμένεται η μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Xiaomi, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρείας κατασκευής τηλεφώνων Lei Jun.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία είχε ανακοινώσει την είσοδό της στην αγορά κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Μάρτιο του 2021, οπότε και είχε δεσμευτεί πως θα επενδύσει $10 δισ. επί του φιλόδοξου project μέσα στα επόμενα δέκα έτη.

Επιπλέον, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, οι χρηματιστηριακές αγορές υποδέχτηκαν θετικά την ανακοίνωση, με τη μετοχή της κινεζικής εταιρείας να καταγράφει άνοδο 5,4%, στα XK $22,5 (περίπου $2,89), η οποία συνιστά τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξησή της από τις 12 Μαΐου.

Τέλος, ενώ η εταιρεία προχωρά σε προσλήψεις για το τμήμα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, άγνωστο παραμένει το κατά πόσο θα κατασκευάσει τα αυτοκίνητα εξ ολοκλήρου μόνη της ή σε συνεργασία με κάποιον υφιστάμενο κατασκευαστή.

Φωτό: YNA/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.