Η οικονομική συμβολή της βιομηχανίας πορθμείων

Η οικονομική συμβολή της βιομηχανίας πορθμείων

52
Η οικονομική συμβολή της βιομηχανίας πορθμείων

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα μελέτης της Interferry, της παγκόσμιας ένωσης που εκπροσωπεί τη βιομηχανία πορθμείων, για την οικονομική συμβολή του κλάδου.

Η μελέτη, η οποία εκπονήθηκε από την Oxford Economics για λογαριασμό της Interferry, καταδεικνύει ότι η συμβολή της παγκόσμιας βιομηχανίας πορθμείων στο ΑΕΠ το 2019 ανήλθε στα $60 δισ. Παράλληλα, για τον εν λόγω κλάδο δημιουργήθηκαν 1,1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας. Με βάση τα ίδια στοιχεία, ο στόλος αποτελείται από 15.400 πορθμεία 31 εκατ. gross tonnage, ενώ το 2019 τουλάχιστον 4,27 δισ. επιβάτες ταξίδεψαν με πορθμεία. Επίσης, τα πορθμεία αυτά μετέφεραν 373 εκατ. οχήματα το ίδιο έτος.

ferry 1

Στα επιμέρους στοιχεία, τα 12.167 πορθμεία ήταν συγκεντρωμένα σε θάλασσες της Ασίας, 1.665 στην Ευρώπη, 1.338 στην Αμερική, 175 στην Ωκεανία και 91 στην Αφρική. Τέλος, αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, ενώ το 79% των πορθμείων ήταν συγκεντρωμένα στην Ασία, το 58% του τονάζ συναντάται στην Ευρώπη.

ferry 2

Φωτό: Nico Ste/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.