Πυρκαγιά σε containership ανοικτά των καναδικών ακτών

Πυρκαγιά σε containership ανοικτά των καναδικών ακτών

738
Πυρκαγιά σε containership ανοικτά των καναδικών ακτών
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοικτά των καναδικών ακτών στον Ειρηνικό και εκλύονται τοξικά αέρια, όπως ανακοίνωσαν αργά χθες οι αρχές.

Το πλοίο Zim Kingston βρίσκεται στο Στενό του Χουάν ντε Φούκα, στα νότια της νήσου Βανκούβερ στη Βρετανική Κολομβία, όπως ανακοίνωσε η καναδική ακτοφυλακή σε ανακοίνωσή της στο Διαδίκτυο.

«Έχει οριοθετηθεί μια ζώνη έκτακτης ανάγκης γύρω από το αγκυροβολημένο πλοίο Zim Kingston», ανέφερε η ίδια πηγή. «Το πλοίο καίγεται και εκλύονται τοξικά αέρια».

Το σκάφος μετέφερε πάνω από 52 τόνους χημικών προϊόντων που είχαν φορτωθεί σε δύο κοντέινερ, στα οποία ξέσπασε φωτιά, μετέδωσε το Radio Canada επικαλούμενο την ακτοφυλακή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, 10 μέλη του πληρώματος έχουν ήδη απομακρυνθεί από το πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αμερικανικής Ακτοφυλακής (USCG Pacific Northwest), από την πυρκαγιά τουλάχιστον 35 εμπορευματοκιβώτια έχουν πέσει στη θάλασσα, ενώ οι Αρχές έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό τους.

Μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το συμβάν, μέσα από το λογαριασμό της καναδικής ακτοφυλακής στο twitter, εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.