Νέα στρατηγική συμφωνία MAN ES και DP World για την ενεργειακή μετάβαση...

Νέα στρατηγική συμφωνία MAN ES και DP World για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας

77
Νέα στρατηγική συμφωνία MAN ES και DP World για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας

Η εταιρεία MAN Energy Solutions υπέγραψε συμφωνία με την DP World, τον κορυφαίο πάροχο έξυπνων λύσεων logistics, προκειμένου να συνεργαστούν στο κομμάτι της απανθρακοποίησης του ναυτιλιακού κλάδου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, η οποία θα έχει διάρκεια πέντε χρόνων με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης αυτής, οι δύο εταιρείες θα εστιαστούν σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι υποδομές των πράσινων καυσίμων, οι μετατροπές πλοίων ώστε να καταναλώνουν τα καύσιμα του μέλλοντος (LNG, μεθανόλη, αμμωνία κ.ά.), οι υβριδικοί κινητήρες και η έρευνα και ανάπτυξη ηλεκτρικών κινητήρων, διερευνώντας τις δυνατότητες μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας σε ό,τι έχει να κάνει με την κατανάλωση καυσίμου και τις παραγόμενες εκπομπές.

Η MAN Energy Solutions έχει ήδη συνεργαστεί στο παρελθόν με τον όμιλο DP World σε αρκετά έργα. Το πιο πρόσφατο από αυτά ήταν τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν το containership «ElbBLUE», το οποίο διαχειρίζεται η Unifeeder, εταιρεία του ομίλου DP World, εφοδιάστηκε με 20 τόνους υγροποιημένου SNG (Συνθετικό Φυσικό Αέριο) το οποίο παρήχθη από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χρησιμοποιώντας τεχνολογίες power-to-X. Στο εν λόγω πλοίο είχαν πραγματοποιηθεί το 2017 μετασκευές για τη μετατροπή του τότε MAN 8L48/60B κινητήρα του στον τετράχρονο κινητήρα διπλού καυσίμου MAN 51/60DF, ώστε να μπορεί να καταναλώνει ως καύσιμο LNG για να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.