Μaersk: Στρατηγική συνεργασία για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics

Μaersk: Στρατηγική συνεργασία για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics

105
Μaersk: Στρατηγική συνεργασία για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics

Η Maersk ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών την υπογραφή συμφωνίας με την επίσης δανέζικη εταιρεία εξαγωγής κρεάτων Danish Crown, βάσει της οποίας η εταιρεία τακτικών γραμμών θα αναλάβει σε παγκόσμιο επίπεδο την παροχή υπηρεσιών logistics κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας για τα προϊόντα της τελευταίας.

Ειδικότερα, η τριετής συμφωνία που υπεγράφη καλύπτει όλες τις επιχειρησιακές μονάδες της Danish Crown, παρέχοντας μεταφορικές λύσεις που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη θαλάσσια και ενδοχώρια μεταφορά καθώς και την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών logistics για κατεψυγμένα φορτία. Παράλληλα, βασικό μέρος της συμφωνίας είναι η ενσωμάτωση και η παροχή στην Danish Crown πρόσβασης στην ψηφιακή πλατφόρμα Tradelens, που έχει αναπτύξει η Μaersk σε συνεργασία με την ΙΒΜ και η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία blockchain.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Danish Crown αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς στον κόσμο, καθώς και τον νούμερο ένα προμηθευτή χοιρινού κρέατος στην Ευρώπη. Η Danish Crown Group είναι, επίσης, η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στην Ευρώπη, ενώ η εμπορική εταιρεία ESS-FOOD του ομίλου πωλεί και διανέμει φρέσκα και κατεψυγμένα τρόφιμα παγκοσμίως.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics και για τις θυγατρικές της Danish Crown, DAT-Schaub και Danish Crown Beef. Καθώς ο όμιλος καταγράφει σημαντικές εξαγωγές προς της Ασία αλλά και μια αυξανόμενη επιχειρησιακή δραστηριότητα στη Βόρεια και στη Νότια Αμερική, κομβικής σημασίας για την Danish Crown ήταν η εξασφάλιση μιας ευέλικτης και ανθεκτικής αλυσίδας εφοδιασμού, η οποία θα μπορεί να υποστηρίξει τις επιχειρησιακές της ανάγκες και να ανταποκριθεί στους στόχους βιωσιμότητας που έχει θέσει η εταιρεία.

Τέλος, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Τμήματος Θαλάσσιων Μεταφορών και Logistics της A.P. Moller-Maersk, κ. Vincent Clerc, με αφορμή τη νέα αυτή συμφωνία, δήλωσε ενθουσιασμένος που η εταιρεία του επελέγη από την Danish Crown για την κάλυψη των μεταφορικών της αναγκών, ενώ υποστήριξε πως: «Η αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων είναι άκρως απαιτητική, ωστόσο ως μια σύγχρονη εταιρεία που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, θα εργαστούμε σκληρά για να παρέχουμε γρήγορες, αξιόπιστες και ευέλικτες λύσεις μεταφοράς στην Danish Crown».

Φωτό: Maersk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.