H Kίνα στη δεύτερη θέση των παγκόσμιων εισαγωγών για έντεκα συνεχόμενα χρόνια

H Kίνα στη δεύτερη θέση των παγκόσμιων εισαγωγών για έντεκα συνεχόμενα χρόνια

71
H Kίνα στη δεύτερη θέση των παγκόσμιων εισαγωγών για έντεκα συνεχόμενα χρόνια

Η Κίνα παραμένει ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας στον κόσμο για έντεκα συνεχόμενα χρόνια, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Εμπορίου (MOC).

Στην περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, η Κίνα εισήγαγε αγαθά οικονομικής αξίας περίπου 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με ετήσια αύξηση 32,6%, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ίδιου υπουργείου, Σου Τζουετίνγκ στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, οι κινεζικές εισαγωγές αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 12% των συνολικών παγκόσμιων εισαγωγών, ενώ η Κίνα συμμετείχε σε ποσοστό 15% στην αύξηση των εισαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο κατά την ίδια περίοδο, δήλωσε η Σου επικαλούμενη τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Το Πεκίνο θα προωθήσει το υψηλού επιπέδου άνοιγμα της οικονομίας του, την αύξηση των εισαγωγών, αλλά και θα μετατρέψει την εσωτερική κινεζική αγορά, σε μία παγκόσμια αγορά, μία αγορά ανοιχτή για όλους, αλλά και προσβάσιμη σε όλους, σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο.

Η Κίνα θα βελτιώνει συνεχώς, την φιλελευθεροποίηση του εμπορίου της, αλλά και την λειτουργικότητα και την προοπτική του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της, για την προώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης, επεσήμανε η Σου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.