Πώς κινήθηκε η παραγωγή πετρελαίου του OPEC+

Πώς κινήθηκε η παραγωγή πετρελαίου του OPEC+

67
Πώς κινήθηκε η παραγωγή πετρελαίου του OPEC+

Το ποσοστό συμμόρφωσης του OPEC+ με τις περικοπές της παραγωγής πετρελαίου μειώθηκε οριακά στο 115% τον Σεπτέμβριο, δείγμα ότι, καθώς ο Οργανισμός αυξάνει τους στόχους παραγωγής, ορισμένα μέλη εξακολουθούν να μένουν πίσω, αντιμετωπίζοντας προκλήσεις για την άντληση περισσότερου πετρελαίου.

Ο OPEC+ αύξησε την παραγωγή του τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά 400.000 βαρέλια/ημέρα, ενώ η συμφωνία του Οργανισμού ορίζει ότι η παραγωγή θα αυξηθεί κατά επίσης 400.000 βαρέλια/ημέρα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Oι μειωμένες επενδύσεις και τα προβλήματα που εγείρονται με τη συντήρηση διυλιστηρίων ουσιαστικά αποτελούν εμπόδια στην προσπάθεια της Αγκόλας και της Νιγηρίας να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι προκλήσεις αυτές θα συνεχίσουν να δυσχεραίνουν την πετρελαιοπαραγωγή των χωρών της δυτικής Αφρικής τους επόμενους μήνες.

Πρόσφατα, η Σαουδική Αραβία υπεραμύνθηκε της πολιτικής της για σταδιακή αύξηση της παραγωγής, παρά τις εκκλήσεις χωρών όπως οι ΗΠΑ για μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής με στόχο την εξισορρόπηση των τιμών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.