Ανοδική η πορεία των εμπορικών συναλλαγών της Κίνας

Ανοδική η πορεία των εμπορικών συναλλαγών της Κίνας

50
Ανοδική η πορεία των εμπορικών συναλλαγών της Κίνας

Αυξημένες εμφανίστηκαν οι εμπορικές συναλλαγές της Κίνας την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Συγκεκριμένα, η αξία του εμπορίου της Κίνας αυξήθηκε κατά 22,7%, φτάνοντας περίπου τα $4,38 τρισ. Ταυτόχρονα, σηματοδότησε και αύξηση 23,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2019.

Ειδικότερα, άνοδος κατεγράφη τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές της Κίνας (κατά 22,7% και 22,6% αντίστοιχα) σε σύγκριση με τα επίπεδα της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020. Αξίζει να σημειωθεί πως ανοδική τάση παρουσίασε το εμπόριο της Κίνας και με τους τρεις βασικούς εταίρους της, δηλαδή την Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ (κατά 21,1%, 20,5% και 24,9% αντίστοιχα).

Σε ό,τι αφορά τις εμπορικές συναλλαγές της Κίνας με χώρες που συμμετέχουν στο Belt and Road Initiative, αυτές εμφανίστηκαν αυξημένες κατά 23,4% σε σύγκριση με το 2020 (την υπό εξέταση περίοδο). Όσον αφορά το εμπόριό της με χώρες της Περιφερειακής Οικονομικής Συνεργασίας (Regional Comprehensive Economic Partnership – RCEE), σημειώθηκε άνοδος 19,3%.

Παράλληλα, το 48,2% του εμπορίου της Κίνας πραγματοποιήθηκε από ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο των εμπορικών τους συναλλαγών κατά 28,5% την υπό εξέταση περίοδο σε σύγκριση με την αντίστοιχη το 2020. Τέλος, οι εισαγωγές και οι εξαγωγές των εταιρειών κρατικού ή δημοσίου συμφέροντος αυξήθηκαν κατά 25,1% σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.