Σουδάν: Το «μπλόκο» στο λιμάνι και οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά

Σουδάν: Το «μπλόκο» στο λιμάνι και οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά

100
Σουδάν: Το «μπλόκο» στο λιμάνι και οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά

Σημαντικά ζητήματα στην προμήθεια βασικών προϊόντων αντιμετωπίζει το Σουδάν, με το κύριο λιμάνι της χώρας να παραμένει κλειστό λόγω διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Η κατάσταση στο Σουδάν είναι τεταμένη, με στρατιωτικές δυνάμεις να κατηγορούνται από την πολιτική ηγεσία για την προσπάθεια πραξικοπήματος και για την εμπλοκή τους στο μπλοκάρισμα του λιμανιού και των μεταφορών πέριξ αυτού από τη φυλή Beja. Από την πλευρά τους, οι ηγέτες της φυλής Beja υποστηρίζουν ότι οι διαδηλώσεις έχουν ως στόχο να θίξουν πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, τα οποία επηρεάζουν την ανατολική φυλή.

Απόρροια των παραπάνω είναι οι ελλείψεις σε αλεύρι, καύσιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Στην πρωτεύουσα Χαρτούμ σχηματίζονται ουρές για την προμήθεια ψωμιού, καθώς οι εισαγωγές αλευριού τις τελευταίες εβδομάδες έχουν περιοριστεί σημαντικά. Μεγάλες είναι επίσης οι ελλείψεις σε καύσιμα, με τις προμήθειες πετρελαίου ωστόσο να κινούνται σε σταθερά επίπεδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.