Αθ. Μαρτίνος: Η προσφορά για την αποκατάσταση του ναού του Αγίου Νικολάου...

Αθ. Μαρτίνος: Η προσφορά για την αποκατάσταση του ναού του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο Σητείας

1151
Αθ. Μαρτίνος: Η προσφορά για την αποκατάσταση του ναού του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο Σητείας

Τις πληγείσες περιοχές του νομού Λασιθίου, από τον πρόσφατο σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, επισκέφθηκε την Τετάρτη 13/10/2021 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Πλακιωτάκη, ο πλοιοκτήτης Θανάσης Μαρτίνος αποδέχθηκε να αναλάβει πλήρως την αποκατάσταση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο Σητείας, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

«Η Κρήτη δοκιμάστηκε τις τελευταίες ημέρες από τα χτυπήματα του Εγκέλαδου», είπε από τον Ξερόκαμπο ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: «Η πολιτεία, η κυβέρνηση, ο κρατικός μηχανισμός, είναι από την πρώτη στιγμή κοντά στους πληγέντες από τους σεισμούς. Ήρθαμε σήμερα εδώ για να συμβάλουμε στην προώθηση λύσεων αλλά και για να στηρίξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί.

Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα και από ότι φαίνεται, το Λασίθι, η Σητεία, άντεξαν. Θέλω να καλέσω τους συμπολίτες μου να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις της πολιτικής προστασίας και να τους διαβεβαιώσω ότι η στήριξη και η αρωγή της πολιτείας θα είναι και πλήρης και αποτελεσματική.

Σε επικοινωνία που είχα σήμερα το πρωί με τον κ. Θανάση Μαρτίνο, αποδέχθηκε την πρότασή μου και θα αποκαταστήσει πλήρως τον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο στη Σητεία. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την συνεισφορά του. Πολύ σύντομα, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί ξανά τους πιστούς και θα είναι ακόμη καλύτερο από πριν».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.