Κίνα: Στόχος η αύξηση της παραγωγής άνθρακα

Κίνα: Στόχος η αύξηση της παραγωγής άνθρακα

52
Κίνα: Στόχος η αύξηση της παραγωγής άνθρακα

Σε αύξηση της παραγωγής άνθρακα προχωρά η Κίνα, όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Συγκεκριμένα, στην πόλη Ordos, που αποτελεί σημαντικό κόμβο παραγωγής άνθρακα στη Βόρεια Κίνα, καταβάλλονται προσπάθειες αύξησης της παραγωγής, προκειμένου να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες ενόψει χειμώνα και άνοιξης.

Παράλληλα, οι αρμόδιες αρχές ενέργειας και φυσικών πόρων της περιοχής ενέκριναν νέο ορυχείο προκειμένου να διασφαλιστεί η προσφορά άνθρακα. Αυτό δεν αποτελεί το πρώτο μέτρο που λαμβάνει η κινεζική κυβέρνηση για να καλύψει τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες της χώρας. Από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους μέχρι τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, η ημερήσια παραγωγή στο Ordos αυξήθηκε στους 2,1 εκατ. τόνους περίπου.

Επιπλέον, από τις αρχές του έτους, έχουν εγκριθεί 107 νέα ορυχεία στην πόλη, με προσωρινές άδειες. Επί του παρόντος, το Ordos διαθέτει 225 ορυχεία άνθρακα σε πλήρη λειτουργία, των οποίων η παραγωγική ικανότητα ανέρχεται σε 640 εκατ. τόνους ανά έτος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο άνθρακας διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην ενεργειακή εξίσωση της Κίνας, καθώς περίπου το 70% της ηλεκτροπαραγωγής της ασιατικής χώρας βασίζεται σε αυτόν. Συνεπώς, εφόσον η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου δεν κάνει σημαντικά βήματα με φόντο την ενεργειακή μετάβασή της, οποιαδήποτε οφέλη αποκομίζονται από τη μείωση των εκπομπών λοιπών βιομηχανιών της (χαρακτηριστικό παράδειγμα, εκείνη του χάλυβα) θα επισκιάζονται από την εκτεταμένη χρήση άνθρακα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.