Νέες ναυπηγήσεις για φιλικά προς το περιβάλλον πλοία

Νέες ναυπηγήσεις για φιλικά προς το περιβάλλον πλοία

232
Νέες ναυπηγήσεις για φιλικά προς το περιβάλλον πλοία

Η τάση επένδυσης σε πλοία μειωμένου περιβαλλοντικού αποτυπώματος, τα οποία δύνανται να μεταφέρουν πράσινα καύσιμα, φαίνεται πως συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Ειδικότερα, τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, η Kawasaki Heavy Industries ανακοίνωσε πως εξασφάλισε παραγγελία για πλοίο διπλού καυσίμου, κατανάλωσης LPG, το οποίο θα διαθέτει και διπλή μεταφορική ικανότητα, καθώς θα μπορεί να μεταφέρει LPG και LAG (υγροποιημένη αμμωνία). Η παραγγελία τοποθετήθηκε από την ιαπωνική Eneos Ocean Corporation και θα αποτελέσει το δεύτερο LPG/LAG carrier που θα εισέλθει στον στόλο της.

Ειδικότερα, το πλοίο θα διαθέτει ξεχωριστές δεξαμενές, σχεδιασμένες έτσι ώστε να μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα και τα δύο φορτία. Η κατασκευή του πλοίου, του οποίου η συνολική μεταφορική ικανότητα είναι ίση με 86.700 κυβικά μέτρα, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του εν λόγω πλοίου είναι η αυξημένη χωρητικότητα των δεξαμενών σε σύγκριση με παραδοσιακά πλοία μεταφοράς LPG, κάτι που επετεύχθη δίχως σημαντικές αλλαγές στο μήκος, στο πλάτος ή σε λοιπές προδιαγραφές του πλοίου.

Υπενθυμίζεται πως σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, η Kawasaki Heavy Industries είχε ενημερώσει πως εξασφάλισε παραγγελία για πλοίο σχεδόν πανομοιότυπων προδιαγραφών από την ιαπωνική “K” Line.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η πρόσφατη παραγγελία αποτελεί την 73η που εξασφαλίζει η Kawasaki Heavy για πλοίο μεταφοράς LPG και ταυτόχρονα τη δέκατη για πλοίο κατανάλωσης LPG και την τρίτη για πλοίο μεταφοράς LPG/LAG.

Φωτό: global.kawasaki.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.