Deal αξίας $6,2 δισ. στον κλάδο των LNG carriers

Deal αξίας $6,2 δισ. στον κλάδο των LNG carriers

283
Deal αξίας $6,2 δισ. στον κλάδο των LNG carriers

H εταιρεία επενδύσεων Stonepeak ανακοίνωσε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου ότι θα εξαγοράσει την Teekay LNG Partners, σε ένα deal αξίας $6,2 δισ. Η κίνηση της Stonepeak έρχεται εν μέσω σημαντικής αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης για LNG και ενώ οι πιέσεις για στροφή σε καθαρότερες μορφές ενέργειας πληθαίνουν.

Την ίδια ώρα, οι τιμές φυσικού αερίου και LNG βρίσκονται στα ύψη και την Τρίτη 5 Οκτωβρίου οι τιμές αερίου στην Ευρώπη σκαρφάλωσαν στα $1.425/1.000 κ.μ.

Για την εξαγορά της Teekay LNG Partners η Stonepeak προσέφερε $17 ανά μετοχή, αριθμός που αντιστοιχεί σε premium 8,3% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Teekay LNG την 1η Οκτωβρίου. Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως το τέλος του έτους.

Σε ανακοίνωσή του, ο Mark Kremin, πρόεδρος και CEO του Teekay Gas Group Ltd., ανέφερε ότι, μέσω της εξαγοράς από τη Stonepeak, η Teekay LNG Partners θα αποκτήσει πρόσβαση σε ανταγωνιστικά κεφάλαια τόσο για την ανανέωση του στόλου όσο και για τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.