Κατάρ και Κίνα εμβαθύνουν τις εμπορικές τους σχέσεις στο LNG

Κατάρ και Κίνα εμβαθύνουν τις εμπορικές τους σχέσεις στο LNG

122
Κατάρ και Κίνα εμβαθύνουν τις εμπορικές τους σχέσεις στο LNG

Συμφωνία διάρκειας 15 ετών υπεγράφη μεταξύ της Qatar Petroleum και της κινεζικής CNOOC, όπως ανακοίνωσε η πρώτη, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου. Βάσει της συμφωνίας, η Qatar Petroleum θα προμηθεύει με 3,5 εκατ. τόνους LNG ετησίως μια θυγατρική της CNΟOC, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2022.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο εταιρείες είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν, πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2009, οπότε και το πρώτο φορτίο LNG είχε παραδοθεί στην CNOOC στην Κίνα. Ακόμη, μέχρι και τον Αύγουστο του 2021, το Κατάρ είχε παραδώσει συνολικά 715 φορτία LNG στην Κίνα, εκ των οποίων τα 270 (περισσότερο από 24 εκατ. τόνους LNG) παραδόθηκαν στην CNOOC.

Τέλος, σύμφωνα με το S&P Platts, το Κατάρ σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγική του ικανότητα LNG στους 126 εκατ. τόνους ανά έτος, μέσω της προσθήκης έξι εγκαταστάσεων παραγωγής LNG στο συνολικό δίκτυο παραγωγής του. Σημειώνεται πως, επί του παρόντος, η παραγωγή LNG της χώρας είναι ίση με 77 εκατ. τόνους ανά έτος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.