Η Costco στα βήματα των Walmart και Ikea

Η Costco στα βήματα των Walmart και Ikea

110
Η Costco στα βήματα των Walmart και Ikea

Σε ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το δημοσιονομικό της έτος, το οποίο έληξε στις 29 Αυγούστου 2021, προέβη η Costco Wholesale Corporation. Τα κέρδη της αμερικανικής εταιρείας λιανικής διαμορφώθηκαν στα $5,01 δισ. το δημοσιονομικό έτος του 2021, 18% αυξημένα σε σύγκριση με το δημοσιονομικό έτος του 2020. Όσον αφορά το δ΄ τρίμηνο του δημοσιονομικού της έτους, τα κέρδη σημείωσαν άνοδο 20%, σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2020, και διαμορφώθηκαν στα $1,67 δισ.

Παράλληλα, η εταιρεία θα προβεί στη ναύλωση πλοίων για το επόμενο έτος, όπως και στη χρηματοδοτική μίσθωση containers, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό μέσο Forbes, ακολουθώντας τα βήματα άλλων κολοσσών λιανικής πώλησης, όπως η Ikea και η Walmart.

Ειδικότερα, η Costco προχώρησε στη ναύλωση τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τα όποια θα αξιοποιηθούν για μεταφορές μεταξύ Ασίας και ΗΠΑ και Καναδά. Ταυτόχρονα, προχώρησε σε leasing αρκετών χιλιάδων containers, τα οποία θα αξιοποιηθούν στα δρομολόγια της εταιρείας. Υψηλόβαθμα στελέχη της Costco δήλωσαν πως καθένα από αυτά τα πλοία έχει μεταφορική ικανότητα 800-1.000 TEUs και υπάρχουν σχέδια για περίπου δέκα δρομολόγια κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Πάντως, ο όγκος εμπορευμάτων που θα μεταφερθεί από τα συγκεκριμένα πλοία αθροίζει σε λιγότερο του 20% του συνολικού όγκου που θα αποσταλεί από την Κίνα προς τη Βόρεια Αμερική. Ωστόσο, καταδεικνύει τη γενικότερη στρατηγική της Costco με φόντο τη διαχείριση της εφοδιαστικής της αλυσίδας.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως η Costco αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο πωλητή λιανικής παγκοσμίως και πως διαχειρίζεται 815 αποθήκες σε δώδεκα διαφορετικές χώρες.

Φωτό: Everett Kennedy Brown/ AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.