Νέα συμφωνία για τo φιλικότερο προς το περιβάλλον πλοίο RoPax

Νέα συμφωνία για τo φιλικότερο προς το περιβάλλον πλοίο RoPax

86
Νέα συμφωνία για τo φιλικότερο προς το περιβάλλον πλοίο RoPax

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä και η εταιρεία διαχείρισης πορθμείων Wasaline υπέγραψαν πρόσφατα δεκαετή συμφωνία συντήρησης και βελτιστοποίησης των λειτουργιών του νέου πλοίου «Aurora Botnia» της εταιρείας.

Κατασκευασμένο στο ναυπηγείο RMC στη Φινλανδία, το «Aurora Botnia» αποτελεί το φιλικότερο προς το περιβάλλον πλοίο RoPax στον κόσμο. Το σύστημα πρόωσής του βασίζεται σε μια υβριδική λύση, η οποία περιλαμβάνει τον εξαιρετικά αποδοτικό κινητήρα διπλού καυσίμου Wärtsilä 31DF και μπαταρίες. Ο κινητήρας Wärtsilä 31DF θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο κυρίως LNG, όμως θα μπορεί να καταναλώνει και BioLNG, ένα πλήρως ανανεώσιμο καύσιμο, το οποίο μειώνει τις εκπομπές CO2 έως και κατά 90% σε σύγκριση με τα συμβατικά ναυτιλιακά καύσιμα. Επιπλέον, παράγει μηδενικές εκπομπές βλαβερών σωματιδίων και σχεδόν μηδενικές εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) και οξειδίων του θείου (SOx).

Η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνει τις τελευταίες ψηφιακές λύσεις της Wärtsilä, που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για την παροχή αποτελεσματικής υποστήριξης στο πλαίσιο της προγνωστικής συντήρησης, καθώς και τη δυνατότητα εντοπισμού πιθανών βλαβών προτού αυτές συμβούν. Η υπηρεσία επιτρέπει επίσης την προσαρμογή των λειτουργιών του πλοίου, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί όσο το δυνατόν το ανθρακικό του αποτύπωμα αλλά και η διάρκεια των μη προγραμματισμένων διακοπών λειτουργίας.

Το πλοίο πρόκειται να λειτουργεί σαν ένα πλωτό εργαστήριο δοκιμών, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με το Smart Technology Hub της Wärtsilä στη Vaasa της Φινλανδίας, επιτρέποντας την παρακολούθηση των λειτουργιών του σε πραγματικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο θα μεγιστοποιηθεί η λειτουργική του αποτελεσματικότητα, ενώ θα συλλέγονται και πολύτιμα δεδομένα, τα οποία θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη μελλοντικών λύσεων, που θα εξασφαλίζουν υψηλότερα επίπεδα βιωσιμότητας.

Φωτό: www.wasaline.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.