Γεγονός το νέο ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί της Airbus

Γεγονός το νέο ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί της Airbus

193
Γεγονός το νέο ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί της Airbus

H Airbus ανακοίνωσε πρόσφατα, στο περιθώριο συνεδρίου, τα σχέδιά της για ένα νέο CityAirbus, καθώς η αγορά της Αστικής Ιπτάμενης Κινητικότητας (Urban Air Mobility ‒ UAM) αναπτύσσεται διαρκώς.

Το πλήρως ηλεκτρικό αεροσκάφος θα είναι εξοπλισμένο με πτερύγια σε σχήμα V και θα διαθέτει οκτώ έλικες, που θα αξιοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια. Μπορεί δε να μεταφέρει έως και τέσσερις επιβάτες, με τις εκπομπές της πτήσης να είναι μηδενικές, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Airbus. H εμβέλεια του νέου CityAirbus, το οποίο είναι ιδανικό για πτήσεις εντός των μεγάλων πόλεων, είναι 80 χλμ.

«Βρισκόμαστε σε μια προσπάθεια να συνδημιουργήσουμε μια εντελώς νέα αγορά, που ενσωματώνει βιώσιμα την αστική ιπτάμενη κινητικότητα στις πόλεις, επιλύοντας παράλληλα περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανησυχίες. Η Airbus είναι πεπεισμένη ότι οι πραγματικές προκλήσεις αφορούν τόσο την αστική ενσωμάτωση, την αποδοχή από το κοινό και την αυτοματοποιημένη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, όσο και την τεχνολογία των οχημάτων και τα επιχειρηματικά μοντέλα. Χτίζουμε πάνω σε όλες τις δυνατότητες, για να παρέχουμε μια ασφαλή, βιώσιμη και πλήρως ολοκληρωμένη υπηρεσία στην κοινωνία», ανέφερε ο Bruno Even, CEO της Airbus Helicopters.

Πέραν της ανάπτυξης του ιπτάμενου ταξί, η Airbus συνεργάζεται με διάφορους εταίρους και τις αστικές κοινωνίες, προκειμένου να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα το οποίο είναι απαραίτητο ώστε αυτό το νέο περιβάλλον λειτουργίας να αναδειχθεί σε μια πραγματική υπηρεσία προς την κοινωνία.

Φωτό: Lukas Barth Tuttas/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.