Επιτυχής δοκιμή 100% βιώσιμου βιοκαυσίμου σε δεξαμενόπλοιο

Επιτυχής δοκιμή 100% βιώσιμου βιοκαυσίμου σε δεξαμενόπλοιο

104
Επιτυχής δοκιμή 100% βιώσιμου βιοκαυσίμου σε δεξαμενόπλοιο

Η εταιρεία Tufton, στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της για τη βιωσιμότητα, συνεργάστηκε με τον κορυφαίο πάροχο βιοκαυσίμων GoodFuels και με τις εταιρείες Stolt Tankers και Synergy Group, δοκιμάζοντας με επιτυχία σε ένα ταξίδι δεξαμενόπλοιου ένα 100% βιώσιμο βιοκαύσιμο.

Συγκεκριμένα, το χωρητικότητας 20.762 dwt δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών Monax πραγματοποίησε ένα ταξίδι από τη Βόρεια Ευρώπη στον Καναδά, χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμο το οποίο προήλθε από πρώτες ύλες όπως χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι και απόβλητα ζωικών λιπών. Η χρήση του συγκεκριμένου βιώσιμου βιοκαυσίμου προσφέρει μείωση των εκπομπών CO2 της τάξεως του 80-90% σε σχέση με τη χρήση αντίστοιχων ορυκτών καυσίμων, χωρίς παράλληλα να απαιτείται κάποια μετατροπή στον κινητήρα ή στο σύστημα διαχείρισης καυσίμου του πλοίου.

Το πλοίο Monax αποτελεί ένα από τα επτά πλοία της Tufton τα οποία έχουν ενταχθεί στο Stolt Tankers Joint Service (STJS) Deep-Sea Fleet pool. Η χρήση του συγκεκριμένου βιοκαυσίμου γίνεται στο πλαίσιο των φιλοδοξιών των Tufton και Stolt Tankers να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα των πλοίων του κοινού τους στόλου. Βάσει των όρων του pool το οποίο έχουν σχηματίσει, οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν σε διάφορα προγράμματα, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένου του συγκεκριμένου προγράμματος δοκιμής βιοκαυσίμου.

Φωτό: goodfuels.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.