Με άρωμα ναυτιλίας η νέα ταινία του James Bond

    788
    Με άρωμα ναυτιλίας η νέα ταινία του James Bond

    Επίσημος συνεργάτης στην 25η ταινία James Bond, με τίτλο «No Time To Die», είναι η γαλλική εταιρεία τακτικών γραμμών CMA CGM. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, η εταιρεία έδωσε την άδεια στους κινηματογραφιστές της ΕΟΝ Productions να γυρίσουν μία σκηνή δράσης με υδροπλάνο στο τερματικό Kingston Container Terminal, που διαχειρίζεται η CMA CGM, στην Τζαμάικα. Μάλιστα, στην εν λόγω σκηνή, όπου ο Bond διασώζεται από τη θάλασσα, εμφανίζεται και το πλοίο εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας «CMA CGM FORT SAINT GEORGES».

    Tα γυρίσματα της ταινίας έλαβαν χώρα στο Kingston South Quay Terminal της Τζαμάικα, που αποτελεί στρατηγικό κόμβο μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων για τον γαλλικό όμιλο στην Καραϊβική, καθώς βρίσκεται στην έξοδο της Διώρυγας του Παναμά και στο σταυροδρόμι των θαλάσσιων οδών Βορρά-Νότου και Ανατολής-Δύσης. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων κινητοποιήθηκαν τα πλοία της εταιρείας «CMA CGM FORT SAINT GEORGES» (2.260 TEUs) και «CMA CGM FORT DE FRANCE» (3.504 TEUs), αλλά και πάνω από 1.000 εμπορευματοκιβώτια. Επιπροσθέτως, δώδεκα μέλη πληρώματος καθώς και ο πλοίαρχος συμμετείχαν στα γυρίσματα.

    Οι ομάδες της CMA CGM στη θάλασσα και στην ξηρά που εργάστηκαν για την υποστήριξη της παραγωγής αναμένουν με ανυπομονησία την παγκόσμια κυκλοφορία της ταινίας. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το «No Time To Die» σκηνοθετεί ο Cary Joji Fukunaga, με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig, ο οποίος επιστρέφει για την πέμπτη και τελευταία του ταινία ως James Bond. Στην Ελλάδα, η ταινία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στους κινηματογράφους στις 30 Σεπτεμβρίου.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.