Ανανέωση του στόλου της Safe Bulkers

Ανανέωση του στόλου της Safe Bulkers

274
Ανανέωση του στόλου της Safe Bulkers

Η Safe Bulkers ανακοίνωσε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου συμφωνία για την πώληση του «MV Pedhoulas Fighter», ενός Kamsarmax ναυπηγημένου το 2012 από κινεζικά ναυπηγεία, έναντι τιμήματος $23,7 εκατ. Το πλοίο θα παραδοθεί στον νέο ιδιοκτήτη του εντός του δ΄ τριμήνου.

Με την πώληση του «MV Pedhoulas Fighter» και τις προηγούμενες συμφωνίες που έχει ανακοινώσει η εταιρεία, η Safe Bulkers έχει προβεί στην πώληση επτά πλοίων της, έχει αγοράσει τέσσερα second-hand πλοία και έχει παραγγείλει οκτώ νεότευκτα από την Ιαπωνία, τα οποία θα παραδοθούν μεταξύ του β΄ τριμήνου του 2022 και του α΄ τριμήνου του 2024.

Ο Δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της εταιρείας, σχολίασε: «Με την πώληση του “MV Pedhoulas Fighter” ολοκληρώσαμε την πώληση τριών αδελφών πλοίων, κατηγορίας Kamsarmax, κινεζικής κατασκευής, ανανεώνοντας σταδιακά τον στόλο μας με σύγχρονα και πιο αποδοτικά ιαπωνικά νεότευκτα ή ιαπωνικά νεότερα second-hand πλοία».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.