Maersk: Αναβάθμιση των προοπτικών για την κερδοφορία

Maersk: Αναβάθμιση των προοπτικών για την κερδοφορία

57
Maersk: Αναβάθμιση των προοπτικών για την κερδοφορία

Καθώς η εξαιρετική ναυλαγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παραμένει, η Μaersk προέβη σε αναθεώρηση προς τα επάνω των εκτιμήσεών της για τα οικονομικά αποτελέσματα του κολοσσού των τακτικών γραμμών για το γ΄ τρίμηνο και συνολικά για το 2021.

O δανέζικος κολοσσός εκτιμά πλέον πως τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) θα διαμορφωθούν περίπου στα $7 δισ. και πως τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) θα ανέλθουν περίπου στα $6 δισ.

Προς τα επάνω αναθεωρήθηκε και η εκτίμηση για το συνολικό EBITDA του έτους ($22-23 δισ. από $18-19,5 δισ.), όπως και για το συνολικό EBIT του έτους ($18-19 δισ. από $14-15,5 δισ.).

Τέλος, η Maersk υπογραμμίζει πως οι εκτιμήσεις αυτές είναι αβέβαιες. Ωστόσο, σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες στις τακτικές γραμμές, μεταξύ άλλων την αυξημένη ζήτηση, την έλλειψη εμπορευματοκιβωτίων και τη συμφόρηση κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας, οι περισσότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διατήρηση της τωρινής καλής ναυλαγοράς για αρκετούς μήνες ακόμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.