Ποια επενδυτικά σχήματα διεκδικούν τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Ποια επενδυτικά σχήματα διεκδικούν τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

127
Ποια επενδυτικά σχήματα διεκδικούν τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) ανακοίνωσε ότι εννέα ενδιαφερόμενα μέρη υπέβαλαν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής (κατ’ ελάχιστον 67%) στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου» (ΟΛΗ Α.Ε.). Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις πολύ μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές του εν λόγω λιμανιού.

Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

1) OLETE LMITED

2) Κοινοπραξία «GRAYPIERHERAKLION PORT», αποτελούμενη από τις εταιρείες ΚΑΡΑΤΖΗ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ και FHL. H. ΚΥΡΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ

ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Ε.

3) Κονοπραξία GRIMALDI EUROMEDS.p.A. – ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4) Κοινοπραξία PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LIMITED – GPH CRUISE PORT FINANCE LTD

5) Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ – ATTICAGROUP

6) Κοινοπραξία ΓΕΚ ΓΕΡΝΑ Α.Ε. – AVIAREPS ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

7) Κοινοπραξία ΣΕΚΑΒΙΝΑ.Ε. – GOLDENSTEP SHIPPING LIMITED

8) ΟΛΘ Α.Ε.

9) ΤΕΚΑΛ Α.Ε.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (φάση δεσμευτικών προσφορών).

Στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου.

Οι Υπουργοί Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισαν την ικανοποίησή τους για τη θετική αυτή εξέλιξη, επισημαίνοντας: «Συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, και πάντα με στόχο να μεγιστοποιήσουμε την αναπτυξιακή δυναμική των λιμανιών μας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής οικονομίας».

Φωτό: portheraklion.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.