Ο Καναδάς επενδύει στις πράσινες μεταφορές

Ο Καναδάς επενδύει στις πράσινες μεταφορές

41
Ο Καναδάς επενδύει στις πράσινες μεταφορές

Η εταιρεία σχεδιασμού πλοίων ICE Marine Design ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της ναυπήγησης και των θαλάσσιων δοκιμών δύο επιβατηγών πλοίων μηδενικών εκπομπών, τα οποία σχεδίασε η ίδια και κατασκευάστηκαν στο ναυπηγείο Damen Shipyards Galati στη Ρουμανία. Τα πλοία παραγγέλθηκαν από το Υπουργείο Μεταφορών του Οντάριο του Καναδά, ως μέρος του προγράμματος «Serco Canada Marine», και θα επιχειρούν στη λίμνη Οντάριο, μεταφέροντας επιβάτες και οχήματα μεταξύ Amherst και Wolfe Island.

Τα δύο Island-class ferries, μήκους 72 και 99 μ., είναι εξοπλισμένα με συστήματα μπαταριών για 100% ηλεκτρική λειτουργία, διαθέτουν όμως και υβριδική τεχνολογία, προκειμένου να καλύπτονται οι ενεργειακές τους ανάγκες έως ότου καταστούν διαθέσιμες οι χερσαίες υποδομές φόρτισης. Ο σχεδιασμός των πλοίων έγινε με στόχο τη μείωση του παραγόμενου υποθαλάσσιου θορύβου και των εκπομπών, παρέχοντας παράλληλα μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες.

Παράλληλα, τον Ιούνιο του 2021, η ICE Marine Design υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την καναδική εταιρεία παροχής συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας Sterling PlanB Energy Solution, προκειμένου να συνδυάσουν τις γνώσεις και τους πόρους τους για να προωθήσουν τη χρήση συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (ESS) σε πλοία και να επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση του ναυτιλιακού κλάδου.

Φωτό: Serco/ Damen

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.