Αύξηση των περιστατικών κρατήσεων πλοίων στην Ινδονησία

Αύξηση των περιστατικών κρατήσεων πλοίων στην Ινδονησία

153
Αύξηση των περιστατικών κρατήσεων πλοίων στην Ινδονησία

Το UK P&I Club, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει τα μέλη του για την αύξηση των περιστατικών κρατήσεων, από το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας, πλοίων αγκυροβολημένων στη νήσο Bintan.

Σε μέιλ των τοπικών ανταποκριτών Spica Services (Indonesia) Wisma PMI προς το UK P&I Club αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

1. Πέραν των περιστατικών που έχουν αυξηθεί, έχει επεκταθεί και η περιοχή στην οποία κρατούνται τα πλοία από το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας.

2. Η περιοχή North and East of Horsburgh Light είναι πολυσύχναστη για την αγκυροβολία των πλοίων, τα οποία αναμένουν εκεί για ναυπηγοεπισκευές, αλλαγές πληρωμάτων, κ.λπ. Η περιοχή αυτή βρίσκεται εντός των χωρικών υδάτων της Ινδονησίας.

3. Η Ινδονησία, εδώ και αρκετό καιρό, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την παράνομη αγκυροβολία πλοίων, υπό το πρίσμα απειλής της «εθνικής ασφάλειας».

Για το ίδιο ζήτημα και καθώς τα όρια των ινδονησιακών υδάτων και τα καθορισμένα αγκυροβόλια δεν περιλαμβάνονται σε όλους τους χάρτες πλοήγησης που χρησιμοποιούνται συνήθως από εμπορικά πλοία, το Gard προτείνει στα μέλη του την πρόσληψη ενός τοπικού πράκτορα, προκειμένου να αντλεί εκ των προτέρων πληροφορίες για την κατάσταση στα λιμάνια της Ινδονησίας.

Φωτό: INDONESIAN NAVY/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.