MSC: Με το βλέμμα στις συνδυασμένες μεταφορές

MSC: Με το βλέμμα στις συνδυασμένες μεταφορές

89
MSC: Με το βλέμμα στις συνδυασμένες μεταφορές

H εταιρεία τακτικών γραμμών και logistics MSC συνεχίζει να αναπτύσσει περαιτέρω τις προσφερόμενες υπηρεσίες της μέσω επενδύσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο, στους διάφορους κρίκους που απαρτίζουν την εφοδιαστική αλυσίδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία με έδρα τη Γενεύη ανακοίνωσε ένα νέο σιδηροδρομικό εμπορευματικό δρομολόγιο, το οποίο από τις 10 Σεπτεμβρίου θα συνδέσει απευθείας την Τεργέστη της Ιταλίας με το Ludwigshafen της Γερμανίας. Στόχος του εν λόγω δρομολογίου είναι να παράσχει επιπρόσθετη σιδηροδρομική χωρητικότητα αλλά και να μειώσει τον χρόνο διαμεταφοράς των εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας σε περίπου 12 ημέρες.

Η νέα διατροπική υπηρεσία της MSC διαμορφώνει μια αποτελεσματική, γρήγορη και αξιόπιστη εναλλακτική οδό για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων από τους λιμένες της Τουρκίας (μέσω Τεργέστης) στη βιομηχανική ζώνη του Ludwigshafen στη Γερμανία. Ειδικότερα, το δρομολόγιο έχει σχεδιαστεί ούτως ώστε να προσφέρει στους πελάτες της εταιρείας που μεταφέρουν ανταλλακτικά αυτοκινήτων, χημικά, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, συσκευασίες, τρόφιμα και φαρμακευτικά προϊόντα, μεταξύ άλλων, γρήγορους χρόνους διαμεταφοράς.

Η στρατηγική θέση του Ludwigshafen στον ποταμό Ρήνο παρέχει άμεση πρόσβαση στη Φρανκφούρτη και στη Στουτγάρδη, ενώ παράλληλα το καθιστά σημαντικό κόμβο για τη διαμεταφορά εμπορευμάτων στην ευρύτερη βορειοευρωπαϊκή αγορά. Παράλληλα, και η Τεργέστη αποτελεί σημαντικό λιμενικό κόμβο στην Αδριατική τόσο για το ευρωπαϊκό όσο και για το παγκόσμιο εμπόριο, γεγονός που καθιστά το νέο εμπορευματικό σιδηροδρομικό δρομολόγιο της MSC μεταξύ Τεργέστης και Ludwigshafen πολύ σημαντικό, καθώς επιταχύνει τη διαμεταφορά των εμπορευμάτων από και προς την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Φωτό: Theron Brayman/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.