Euroseas: Επέκταση του στόλου με νέα αγορά containership

Euroseas: Επέκταση του στόλου με νέα αγορά containership

179
Euroseas: Επέκταση του στόλου με νέα αγορά containership

Η ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas Ltd., η οποία κατέχει και διαχειρίζεται έναν στόλο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών τη σύναψη συμφωνίας για την απόκτηση ενός ακόμα containership. Ειδικότερα, πρόκειται για το feeder πλοίο «M/V Piraeus Trader», κατασκευής 2006 και χωρητικότητας 1.740 ΤΕUs. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, το αντίτιμο της αγοραπωλησίας έφτασε τα $25,5 εκατ.

Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια και με τραπεζικό δανεισμό. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία εντός του Οκτωβρίου, ενώ θα μετονομαστεί σε «M/V Jonathan P». Παράλληλα με την απόκτησή του, το «M/V Piraeus Trader» θα εισέλθει σε τριετές συμβόλαιο χρονοναύλωσης, έναντι $26.700 ανά ημέρα.

Ο κ. Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroseas, σχολίασε πως με την εξαγορά του «M/V Piraeus Trader» η Euroseas επεκτείνει την παρουσία της στον τομέα της θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «πιστεύουμε ότι η εν λόγω εξαγορά αποτελεί μια συναλλαγή με περιορισμένο κίνδυνο και ρίσκο, δεδομένου ότι έχουμε συνάψει τριετές συμβόλαιο χρονοναύλωσης με ναυλωτή πρώτης κατηγορίας». Η εν λόγω συμφωνία, σύμφωνα με τον κ. Πίττα, θα αποφέρει περίπου $22 εκατ. EBITDA σε βάθος τριετίας, ποσό που καλύπτει μεγάλο μέρος της αρχικής επένδυσης που έκανε η εταιρεία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, με την αγορά του «M/V Piraeus Trader», η Euroseas διαθέτει πλέον στόλο 15 μεσαίων και feeder πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η αθροιστική χωρητικότητα του οποίου φτάνει τα 44.021 TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.