Η «κληρονομιά» του τυφώνα Άιντα

Η «κληρονομιά» του τυφώνα Άιντα

60
Η «κληρονομιά» του τυφώνα Άιντα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, στον απόηχο του καταστροφικού τυφώνα Άιντα που έπληξε τη χώρα. Συγκεκριμένα, η Αμερικανική Ακτοφυλακή ερευνά τις περίπου 350 αναφορές για πετρελαιοκηλίδες στον Κόλπο του Μεξικού.

Με ανέμους ταχύτητας 240 χλμ./ώρα, ο Άιντα απέβη καταστροφικός για τις υπεράκτιες υποδομές παραγωγής πετρελαίου, όπως και τα διυλιστήρια κατά μήκος της πολιτείας Λουιζιάνα. Συγκεκριμένα, το 88% των υπεράκτιων υποδομών παραμένουν εκτός λειτουργίας, ενώ πάνω από 100 πλατφόρμες έχουν εκκενωθεί.

Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ πραγματοποιεί πτήσεις στις ακτογραμμές της Λουιζιάνα, εξερευνώντας τις αναφορές πετρελαιοκηλίδων και τροφοδοτώντας με πληροφορίες τις ομοσπονδιακές, κρατικές και τοπικές αρχές που είναι υπεύθυνες για τον καθαρισμό των πληγεισών θαλάσσιων περιοχών.

Στο πλαίσιο των αναγνωριστικών αυτών πτήσεων, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκε νέα πετρελαιοκηλίδα από υπεράκτια πετρελαιοπηγή. Ακόμη, μια πετρελαιοκηλίδα μήκους πολλών μιλίων σταμάτησε να εξαπλώνεται.

Επιπλέον, η εταιρεία παραγωγής πετρελαίου Talos Energy ανέφερε πως η πετρελαιοκηλίδα που έπληξε την περιοχή Marchand Bay προκλήθηκε εξαιτίας υλικών ζημιών, λόγω του Άιντα, σε παλιούς αγωγούς μεταφοράς πετρελαίου.

Τέλος, προτεραιότητα παραμένει ο καθαρισμός των θαλάσσιων περιοχών που έχουν πληγεί από τις πετρελαιοκηλίδες. Το LDEQ (Louisiana Department of Environmental Quality) ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ και την EPA (Environmental Protection Agency), προκειμένου οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τις πετρελαιοκηλίδες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες περιορισμού τους, όπως και στον καθαρισμό των πληγεισών περιοχών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.