MAN: Παραγγελία για τους μεγαλύτερους κινητήρες διπλού καυσίμου κατανάλωσης μεθανόλης

MAN: Παραγγελία για τους μεγαλύτερους κινητήρες διπλού καυσίμου κατανάλωσης μεθανόλης

232
MAN: Παραγγελία για τους μεγαλύτερους κινητήρες διπλού καυσίμου κατανάλωσης μεθανόλης

Το Ship-Building Division της Hyundai (HHI-SBD) προχώρησε σε μια παραγγελία για οκτώ κινητήρες διπλού καυσίμου MAN B&W 8G95ME-LGIM που καταναλώνουν μεθανόλη και θα εξοπλίσουν οκτώ νεότευκτα containerships χωρητικότητας 16.000 TEUs, τα οποία προορίζονται για την A.P. Møller-Maersk.

Την κατασκευή των κινητήρων έχει αναλάβει το Engine & Machinery Division της Hyundai (HHI-EMD), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης της παραγγελίας για την κατασκευή τεσσάρων επιπλέον κινητήρων, με το πρώτο πλοίο της σειράς να είναι προγραμματισμένο για παράδοση στις αρχές του 2024.

Σύμφωνα με τη MAN Energy Solutions, οι εν λόγω κινητήρες θα αποτελούν τους μεγαλύτερους κινητήρες κατανάλωσης μεθανόλης που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, ενώ θα μπορούν να καταναλώνουν τόσο βιομεθανόλη όσο και e-μεθανόλη.

Τον Ιούλιο του 2021, η MAN Energy Solutions έλαβε επίσης μια παραγγελία για τον πρώτο στον κόσμο δίχρονο κινητήρα διπλού καυσίμου κατανάλωσης μεθανόλης (MAN B&W 6G50ME-LGIM), ο οποίος προορίζεται για containership και τον οποίο θα κατασκευάσει η HHI-EMD για ένα νεότευκτο πλοίο της A.P. Møller-Maersk.

Ο Brian Østergaard Sørensen, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης δίχρονων κινητήρων της MAN Energy Solutions, ανέφερε: «Η τεχνολογία G95 LGIM έχει αναπτυχθεί στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της MAN ES στην Κοπεγχάγη, με βάση την εκτεταμένη γνώση και την εμπειρία που έχουμε πάνω στις τεχνολογίες διπλού καυσίμου τις οποίες αναπτύσσουμε την τελευταία δεκαετία. Καθώς βαδίζουμε προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα, το χαρτοφυλάκιο των κινητήρων διπλού καυσίμου της MAN Energy Solutions είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόκληση επιφέρει η αγορά».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.