Walmart: Στροφή στην καθετοποίηση με τη ναύλωση πλοίων

Walmart: Στροφή στην καθετοποίηση με τη ναύλωση πλοίων

81
Walmart: Στροφή στην καθετοποίηση με τη ναύλωση πλοίων

Η Walmart, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φορτωτές στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του The LoadStar, προχώρησε στη ναύλωση πλοίων προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της ζήτησης προϊόντων της, σε μια περίοδο κατά την οποία οι διαταραχές των εφοδιαστικών αλυσίδων συνεχίζουν να απειλούν τις πωλήσεις.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Walmart, John Furner, δήλωσε ότι η εταιρεία αύξησε τα αποθέματά της κατά 20% τους τελευταίους έξι μήνες, γεγονός που της επιτρέπει να αντεπεξέλθει στις «πιέσεις κόστους» που αναμένει κατά το γ΄ και δ΄τρίμηνο του έτους.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο και γενικό οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, κ. Brett Biggs, η Walmart, έχοντας επωφεληθεί από τα κίνητρα της αμερικανικής κυβέρνησης, κατέγραψε αύξηση $2,4 δισ. στις ετήσιες πωλήσεις τροφίμων. Εξίσου δυνατή μάλιστα αναμένεται η προσεχής περίοδος, κατά την οποία θα ανοίξουν τα σχολεία.

Ωστόσο, ο κ. Biggs πρόσθεσε ότι οι τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εφοδιαστικές αλυσίδες αποτελούν ένα μείζον πρόβλημα για την εταιρεία. Όπως υποστήριξε, «πρέπει να μετριαστούν αυτές οι προκλήσεις και για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε στη ναύλωση πλοίων ειδικά για τη μεταφορά των προϊόντων της Walmart».

Η αμερικανική εταιρεία καταγράφει σημαντική ανάπτυξη, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου η ετήσια ανάπτυξή της αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ του 11% και 12%. Μάλιστα, με τη σημαντική αύξηση της ζήτησης μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, ο κ. Biggs δήλωσε πως η εταιρεία εξελίσσεται και αναμένεται να αναπτύξει νέα κέντρα διαχείρισης των παραγγελιών, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της ζήτησης.

Τέλος, αν και η εταιρεία δεν έχει δώσει σχετικές πληροφορίες αναφορικά με το νέο εγχείρημά της, αξίζει να σημειωθεί ότι η έτερη αμερικανική εταιρεία Home Depot ήταν αυτή που πρώτη είχε προχωρήσει, στις αρχές του 2021, στη ναύλωση πλοίου εμπορευματοκιβωτίων προκειμένου να μεταφέρει η ίδια τα εμπορεύματά της.

Φωτό! Justin Lane/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.