Το άνοιγμα της Virgin Orbit στις αγορές

Το άνοιγμα της Virgin Orbit στις αγορές

51
Το άνοιγμα της Virgin Orbit στις αγορές

Οριστικοποιήθηκε η συγχώνευση της Virgin Orbit, μέσω της οποίας η εταιρεία θα εισαχθεί στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές, όπως ανακοίνωσε στις 23 Αυγούστου. Η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της Virgin Orbit και της NextGen, η οποία αποτελεί εταιρεία ειδικού σκοπού (Special Purpose Vehicle ‒ SPV) και είναι ήδη εισηγμένη στον Nasdaq υπό τη συντομογραφία NGCA.

Η συναλλαγή αναμένεται να αποφέρει ταμειακά έσοδα έως και $483 εκατ.: $383 εκατ. από τον λογαριασμό διαχείρισης (trust account) της NextGen και $100 εκατ. από αποκλειστικό PIPE (Private Investment in Public Equity: συγκέντρωση κεφαλαίων με στόχο την επένδυση σε εταιρείες οι οποίες είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο). Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο PIPE συμμετέχουν εταιρείες όπως η Boeing και η AE Industrial Partners.

Τέλος, υπό την προϋπόθεση πως οι επενδυτές της NextGen δεν θα προβούν σε ρευστοποίηση των μετοχών τους, οι μετοχές της συνδυασμένης εταιρείας (η οποία θα κληρονομήσει το όνομα Virgin Orbit και θα εισαχθεί στον Nasdaq υπό τη συντομογραφία VORB) θα κατανεμηθούν μεταξύ άλλων ως έξης: περίπου 85% θα κατέχουν οι μέτοχοι της Virgin Orbit, περίπου 10% οι μέτοχοι της NextGen, περίπου 3% οι επενδυτές PIPE.

Φωτό: Virgin Orbit/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.