Υψηλή η πιθανότητα τροπικού κυκλώνα στη Θάλασσα της Καραϊβικής

Υψηλή η πιθανότητα τροπικού κυκλώνα στη Θάλασσα της Καραϊβικής

74
Υψηλή η πιθανότητα τροπικού κυκλώνα στη Θάλασσα της Καραϊβικής

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 26 Αυγούστου, η μετεωρολογική υπηρεσία National Hurricane Center (NHC) υπογράμμισε πως υφίσταται μεγάλη πιθανότητα δημιουργίας τροπικού συστήματος στη βορειοδυτική Θάλασσα της Καραϊβικής. Συγκεκριμένα, η πιθανότητα σχηματισμού τροπικής ύφεσης ή τροπικής θύελλας (Tropical Storm), την ίδια ημέρα ή την επομένη, ανέρχεται σε περίπου 90%.

Υπενθυμίζεται πως η τροπική ύφεση αποτελεί το πρώτο στάδιο δημιουργίας ενός τροπικού συστήματος  με μέση μέγιστη ένταση μέσου έως 34 κόμβους.

Εφόσον σχηματιστεί η τροπική ύφεση δύναται να εξελιχθεί σε τροπική θύελλα και να επιφέρει ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες μέσα στο Σαββατοκύριακο 28-29 Αυγούστου, σε περιοχές της Κεντρικής Αμερικής, τα νησιά Κέιμαν, την Κούβα, την Τζαμάικα και τη Χερσόνησο Γιουκατάν.

Επιπλέον, το σύστημα ενδέχεται να επηρεάσει τις ακτές της Λουιζιάνα και του Τέξας, το Σαββατοκύριακο 28-29 Αυγούστου και τις αρχές της βδομάδας 30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, δύναται να προκαλέσει κύμα θύελλας, ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ωστόσο, υπάρχει αβεβαιότητα για το τι εν τέλει θα συμβεί, καθώς το σύστημα δεν έχει σχηματιστεί ακόμη.

Φωτό: Fabrice Nerfin/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.