Λιμάνι Νέας Ορλεάνης: Στροφή προς το LNG

Λιμάνι Νέας Ορλεάνης: Στροφή προς το LNG

85
Λιμάνι Νέας Ορλεάνης: Στροφή προς το LNG

Το λιμάνι της Νέας Ορλεάνης (Port NOLA) και η CLEANCOR Energy Solutions LLC (CLEANCOR), θυγατρική της SEACOR Holdings (SEACOR), υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MoU) στις 17 Αυγούστου 2021, βάσει του οποίου αναμένεται να συνεργαστούν όσον αφορά την εξεύρεση τρόπων παροχής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για τον ανεφοδιασμό των πλοίων που βρίσκονται εντός της δικαιοδοσίας του Port NOLA. Απώτερος στόχος του εν λόγω εγχειρήματος είναι η μείωση των περιβαλλοντικών εκπομπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επίτευξης του ανωτέρω στόχου, το λιμάνι της Νέας Ορλεάνης θα παρέχει στην CLEANCOR τα απαραίτητα δεδομένα, την τεχνογνωσία που διαθέτει στο κομμάτι των logistics, επαφές με πελάτες καθώς και υποστήριξη στο κομμάτι της προώθησης του όλου εγχειρήματος. Αντίστοιχα, η CLEANCOR θα αναλάβει την εκπαίδευση των λιμενικών χρηστών και των τοπικών ενδιαφερόμενων μερών αναφορικά με τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη του ανεφοδιασμού με LNG. Επιπροσθέτως, σε συνεργασία με το λιμάνι της Νέας Ορλεάνης, η CLEANCOR θα αναπτύξει μια σειρά προτάσεων για την ανάπτυξη υποδομών, οι οποίες εντάσσονται στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του λιμένα. Μεταξύ αυτών θα συγκαταλέγονται και προτάσεις για την ανάπτυξη των απαιτούμενων υποδομών παροχής LNG, βάσει της εκτιμώμενης μελλοντικής ζήτησης στον λιμένα.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο η CLEANCOR όσο και το λιμάνι της Νέας Ορλεάνης θα εντοπίσουν, θα προσελκύσουν και θα εξυπηρετήσουν πελάτες που χρησιμοποιούν καύσιμα LNG, ενώ από κοινού θα παρέχουν χρηματοδοτικά κίνητρα σε όσους στραφούν στο νέο πράσινο καύσιμο και συνεργαστούν για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις υποδομές που είναι απαραίτητες για την υποστήριξη του ανεφοδιασμού με LNG.

Φωτό: David  J. Phillip/ Pool/ AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.