Μεταβλητότητας συνέχεια για τις τιμές του πετρελαίου

Μεταβλητότητας συνέχεια για τις τιμές του πετρελαίου

141
Μεταβλητότητας συνέχεια για τις τιμές του πετρελαίου

Η γοργή εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα της Covid-19 φαίνεται να επιδρά αρνητικά στις τιμές πετρελαίου, καθώς τα μέτρα, που λαμβάνονται προς την αντιμετώπιση της, μετριάζουν τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση του.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, την Παρασκευή 20 Αυγούστου, η τιμή του πετρελαίου προσέγγισε τις μικρότερες τιμές του τριμήνου. Ειδικότερα, πτώση κατεγράφη και στα futures πετρελαίου. Συγκεκριμένα, το U.S. West Texas Intermediate (WTI) μειώθηκε περίπου 8% και το Brent περισσότερο από 9%.

Παράλληλα, το πέρας της περιόδου υψηλής ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ, όπως και το πέρας της περιόδου καλοκαιρινών διακοπών στην Ευρώπη, αναμένεται να μετριάσουν περαιτέρω τη ζήτηση πετρελαίου, επηρεάζοντας τις τιμές.

Ωστόσο, η μεταβλητότητα των τιμών επιμένει, καθώς τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 3%. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου για το WTI τελούν υπό διαπραγμάτευση στα $64,25/βαρέλι. Η αύξηση των τιμών αποδίδεται στην αποδυνάμωση του δολαρίου. O US Dollar Index, που συγκρίνει την τιμή του δολαρίου με ένα καλάθι έξι κύριων άλλων νομισμάτων, κατέγραψε ελαφριά πτώση, και τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 93,349. Σημειώνεται, πως την Παρασκευή 20 Αυγούστου ο δείκτης έφτασε το 93.734, τη μεγαλύτερη τιμή του για παραπάνω από εννέα μήνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.