Canadian Tire: Επέκταση του εταιρικού χαρτοφυλακίου

Canadian Tire: Επέκταση του εταιρικού χαρτοφυλακίου

41
Canadian Tire: Επέκταση του εταιρικού χαρτοφυλακίου

Η Ashcroft Terminal Limited, η οποία διαχειρίζεται έναν ενδοχώριο τερματικό 300 χλμ. ανατολικά του Βανκούβερ, υπέγραψε Επενδυτική Συμφωνία με τον Καναδικό Όμιλο Canadian Tire Corporation, σύμφωνα με την οποία o τελευταίος θα αποκτήσει το 25% των μετοχών της Ashcroft Terminal Limited. Ο παγκόσμιος διαχειριστής τερματικών PSA International, θα διατηρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του τερματικού (60%) και θα παραμείνει ο διαχειριστής του, ενώ το υπόλοιπο 15% θα διατηρηθεί από την  Crescent View Investments.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το εν λόγω ενδοχώριο τερματικό, αποτελεί τη μόνη ιδιωτική εγκατάσταση στον Καναδά από την οποία διέρχονται τόσο η Εθνική εταιρεία Σιδηροδρόμων (Canadian National Railway) όσο και η σιδηροδρομική εταιρεία Canadian Pacific Railway, μεταφέροντας εισαγόμενα και εξαγόμενα εμπορεύματα από και προς τα λιμενικά τερματικά του Βανκούβερ, αλλά και σε ολόκληρο τον Καναδά και τις αγορές της Βόρειας Αμερικής. Πέραν της μοναδικής σιδηροδρομικής συνδεσιμότητάς του, το ενδοχώριο τερματικό βρίσκεται κοντά στους σημαντικότερους αυτοκινητόδρομους της British Columbia, οι οποίοι εξυπηρετούν μεγάλο μέρος των βιομηχανιών της επαρχίας.

Η συνεργασία με την Canadian Tire θα επιτρέψει στο Ashcroft Terminal να επενδύσει περαιτέρω σε υποδομές και στην ανάπτυξη της χωρητικότητάς του προκειμένου να καλύψει τις μακροχρόνιες ανάγκες του, λειτουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο προς όφελος όλων των πελατών του.

Το Ashcroft Terminal έχει αναδειχθεί σε κόμβο εξυπηρέτησης  των αναγκών ενός ευρέος φάσματος βιομηχανιών και πελατών που μεταφέρουν τα προϊόντα τους σιδηροδρομικά. Η Canadian Tire αναμένεται ότι θα διαφοροποιήσει περαιτέρω την πελατειακή βάση, γεγονός που θα επιστρέψει στο ενδοχώριο τερματικό του Ashcroft αφενός να αναπτύξει προσαρμοσμένες λύσεις για λιανοπωλητές στη Βόρεια Αμερική, αφετέρου να συνεχίσει να αυξάνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους πελάτες του. Σύμφωνα με την PSA, το τερματικό είναι σε θέση να προσφέρει την απαραίτητη ανθεκτικότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα τόσο της Canadian Tire όσο και των υπόλοιπων πελατών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το Ashcroft Terminal θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, παρέχοντας ευκαιρίες απασχόλησης και εκπαίδευσης καθώς και προοπτική για τις τοπικές κοινωνίας.

Φωτό: Mariana Montes de Oca/ Unspash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.