Cosco Shipping Ports: Νέο «έξυπνο» διατροπικό τερματικό στον ποταμό Yangtze

Cosco Shipping Ports: Νέο «έξυπνο» διατροπικό τερματικό στον ποταμό Yangtze

100
Cosco Shipping Ports: Νέο «έξυπνο» διατροπικό τερματικό στον ποταμό Yangtze

Η εταιρεία διαχείρισης τερματικών Cosco Shipping Ports εγκαινίασε σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ένα νέο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων στον ποταμό Yangtze της Κίνας. Το τερματικό Wuhan Yangluo International Port Water-Rail Intermodal Container Transport Project (CSP Wuhan Terminal) είναι ένα διατροπικό τερματικό στο οποίο λόγω του ολιστικού τρόπου με τον οποίο έχει σχεδιαστεί, οι θαλάσσιες και σιδηροδρομικές μεταφορές είναι απρόσκοπτα συνδεδεμένες.

To CSP Wuhan Terminal αποτελεί το πρώτο αυτοματοποιημένο διατροπικό τερματικό στον ποταμό Yangtze καθώς διαθέτει τεχνολογικά υπερσύγχρονες και «έξυπνες» εγκαταστάσεις οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αυτόνομα οχήματα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (Driverless Container Vehicles – DCV) που συνδέουν απευθείας τις γερανογέφυρες της αποβάθρας με την περιοχή διαχείρισης των σιδηροδρομικών φορτίων. Το τερματικό εκτείνεται σε μία έκταση περίπου 57 εκταρίων ενώ το ύψος της συνολικής επένδυσης για την κατασκευή του ξεπέρασε τα $418 εκατ. δολάρια (2,7 δισ. Κινεζικά Γουάν). Το τερματικό το οποίο κατασκευάστηκε μέσα σε ένα μόλις χρόνο αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως το 2022, και στόχος της Cosco είναι την προσεχή τριετία η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων να φτάσει τα 1 εκατ. TEUs κατ’ έτος, ενώ η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων μέσω σιδηροδρόμου να φτάσει αντίστοιχα τα 500.000 TEUs το χρόνο, κάτι που αναμένεται να μειώσει σημαντικά το κόστος του «τελευταίου μιλίου» των διατροπικών μεταφορών.

Μέσω της εξειδίκευσης που διαθέτει η Cosco Shipping Ports στη διαχείριση τερματικών αλλά και της προσφοράς πολλαπλών υπηρεσιών μεταφοράς, το τερματικό CSP Wuhan Terminal στοχεύει στο να καταστήσει την περιοχή της Wuhan σε σημαντικό ναυτιλιακό και διατροπικό κόμβο εμπορίου στον ποταμό του Yangtze και μέσω αυτού να την συνδέσει με τον υπόλοιπο κόσμο, ενισχύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την οικονομική ανάπτυξη και διευκολύνοντας τους πελάτες του να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους σε όλη τη χώρα, καθώς και στο εξωτερικό, καθιστώντας τα προϊόντα τους (που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα) διαθέσιμα στην παγκόσμια αγορά.

Φωτό: ports.coscoshipping.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.