Η Audi συμβάλει στη προστασία του περιβάλλοντος και του φυτικού βασιλείου

Η Audi συμβάλει στη προστασία του περιβάλλοντος και του φυτικού βασιλείου

55
Η Audi συμβάλει στη προστασία του περιβάλλοντος και του φυτικού βασιλείου

Η κλιματική αλλαγή μας δείχνει καθημερινά τις συνέπειες που έχει στο περιβάλλον η αλόγιστη χρήση των πόρων του οικοσυστήματος και η επίδραση των εκπομπών του CO2.

Η Audi, στο πρόγραμμα των ενεργειών που κάνει για την προστασία του περιβάλλοντος, έχει εντάξει και την παρακολούθηση των αποθεμάτων οπωροφόρων δέντρων με νέας γενιάς drones για να μελετήσουν οι επιστήμονες την επίδραση του περιβάλλοντος στα δένδρα. Το ερευνητικό έργο αποσκοπεί στη διασφάλιση μακροπρόθεσμης επιβίωσης και ποικιλομορφίας των οπωροφόρων δένδρων και στην προστασία των άγριων ζώων. Το έργο συνδυάζει την επιστημονική τεχνογνωσία με την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Ένα ερευνητικό μη επανδρωμένο drone του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης κάνει κύκλους ξανά και ξανά πάνω από τα λιβάδια των οπωρώνων της κοινότητας Bad-Schönborn. Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου για την καταγραφή και αξιολόγηση του λιβαδικού οπωρώνα, το οποίο υποστηρίζεται από το Audi Environmental Foundation, οι συμμετέχοντες κατάφεραν να σημειώσουν σημαντική πρόοδο στην αυτοματοποιημένη, ψηφιακή ταξινόμηση και αξιολόγηση των οπωροφόρων δέντρων.

Στόχος είναι η συνεχής βελτίωση του, ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να προσδιορίσουν τους τύπους των δέντρων και να καθορίσουν την κατάσταση της υγείας των δέντρων. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα για την προστασία και τη συντήρηση του ανάλογα με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό το κοινό έργο μεταξύ του Περιβαλλοντικού Ιδρύματος Audi και του Τμήματος Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Εκπαίδευσης της Χαϊδελβέργης, σημείωσε βασικές επιτυχίες με την ολοκλήρωση των πτήσεων στη περιοχή δοκιμών. Στο επόμενο βήμα, η ποιότητα των δεδομένων αξιολογείται λεπτομερώς. Μέσω της μηχανικής μάθησης, το λογισμικό και επομένως η ακρίβεια των αποτελεσμάτων θα γίνει ακόμα καλύτερη. Για το σκοπό αυτό, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τις αεροφωτογραφίες για να αναπτύξουν ένα μοντέλο αυτόματης αναγνώρισης της κατάστασης των δέντρων.

Πηγή, Φωτο: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.