Aramco: Χαμόγελα με φόντο την αύξηση κερδών κατά 288%

Aramco: Χαμόγελα με φόντο την αύξηση κερδών κατά 288%

90
Aramco: Χαμόγελα με φόντο την αύξηση κερδών κατά 288%

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία στην παραγωγή πετρελαίου, είδε τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 288% το β’ τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η Aramco, τα κέρδη της άγγιξαν τα $25,5 δισ., με την εταιρεία να αναγγέλλει μέρισμα $18,8 δισ.

Η θετική αυτή εικόνα, δεν αφορά μονάχα το β’ τρίμηνο του 2021 καθώς συνολικά στο α’ εξάμηνο του έτους παρουσιάζονται κέρδη $47,2 δισ., ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 103% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Για την Aramco σημαντικό ρόλο έπαιξε η επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας χάρη στα προγράμματα εμβολιασμών και την «χαλάρωση» των μέτρων κατά της Covid-19.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Aramco αποτελούν ένδειξη της γενικότερης ανάκαμψης του κλάδου ενέργειας. Άλλωστε, τις τελευταίες βδομάδες, τόσο η αμερικανική ExxonMobil, όσο και η ευρωπαϊκή Royal Dutch Shell κατέγραψαν αύξηση κερδών το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σε σχέση με ένα έτος νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Ιούλιου κατέληξαν σε συμφωνία τα μέλη του OPEC+ για τα επίπεδα παραγωγής, βάζοντας τέλος στην αβεβαιότητα που επικρατούσε στην αγορά για την πορεία της προσφοράς πετρελαίου. Παράλληλα, η τιμή ακατέργαστου πετρελαίου είχε αυξηθεί κατά 30% από την αρχή του έτους, φθάνοντας τα $70 ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.