Νέα πρωτοβουλία για την παραγωγή καυσίμου bio-LNG, με τις ευλογίες Βρυξελλών

Νέα πρωτοβουλία για την παραγωγή καυσίμου bio-LNG, με τις ευλογίες Βρυξελλών

112
Νέα πρωτοβουλία για την παραγωγή καυσίμου bio-LNG, με τις ευλογίες Βρυξελλών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα FirstBio2Shipping, το οποίο έχουν αναπτύξει οι εταιρείες Attero και Βio-LNG Hub Wilp και αφορά την παραγωγή υγροποιημένου βιοαερίου (bio-LNG) για χρήση ως εναλλακτικό ναυτιλιακό καύσιμο.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου, μέσω της ανάπτυξης της πρώτης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής ανανεώσιμου bio-LNG χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με μια τυποποιημένη και κλιμακούμενη μέθοδο. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να παράγεται bio-LNG χαμηλού κόστους, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει μελλοντικά στην αντικατάσταση του μαζούτ από το εν λόγω καύσιμο.

Η υπό ανάπτυξη μονάδα αναμένεται να παράγει ανά έτος 6 εκατομμύρια κανονικά κυβικά μέτρα βιοαερίου, 2.400 τόνους βιομεθανίου και 5.000 τόνους bio-CO2.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει 118 εκατομμύρια ευρώ σε 32 διαφορετικά ενεργειακά προγράμματα από διαφορετικές χώρες. Στόχος όλων αυτών των προγραμμάτων είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών χαμηλών ανθρακικών εκπομπών, τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας και τεχνολογιών αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες θα προορίζονται για διαφορετικές ενεργοβόρες βιομηχανίες, όπως ο ναυτιλιακός κλάδος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.