Μεγάλη Βρετανία – Σαουδική Αραβία: Μαζί στους στόχους της απανθρακοποίησης

Μεγάλη Βρετανία – Σαουδική Αραβία: Μαζί στους στόχους της απανθρακοποίησης

63
Μεγάλη Βρετανία – Σαουδική Αραβία: Μαζί στους στόχους της απανθρακοποίησης

Ο Βρετανός υπουργός Προεδρίας και πρόεδρος της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 2021 (COP26), Alok Sharma, αναμένεται να επισκεφθεί επίσημα τη Σαουδική Αραβία τον Αύγουστο για να συναντήσει αρκετούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Ενέργειας, πρίγκιπα Abdulaziz bin Salman.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, ο κ. Sharma, ο οποίος είχε υπηρετήσει επίσης ως υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας, θα πραγματοποιήσει συνομιλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας Ηνωμένου Βασιλείου και Σαουδικής Αραβίας στους τομείς της ενέργειας και του κλίματος.

Οι συζητήσεις θα περιλαμβάνουν επίσης τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την αφαίρεση του άνθρακα από τον αέρα, τη χρήση και την παραγωγή καθαρών καυσίμων και την ενθάρρυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν θέσει στο παρελθόν τη «φιλοδοξία τους για συνεργασία όσον αφορά το κλίμα και το περιβάλλον, ιδίως στην ανάπτυξη ικανοτήτων και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των δύο βασιλείων», ανέφεραν πηγές του dpa. Κατά την επερχόμενη επίσκεψη του κ. Sharma, αναμένεται να συζητηθούν νέες ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ των δύο βασιλείων. Αυτές οι εταιρικές σχέσεις θα καλύπτουν τη συνεργασία στους τομείς του διαστήματος, της εξόρυξης, των φαρμακευτικών προϊόντων και της αεροπορίας.

Ο Βρετανός αξιωματούχος πιθανότατα θα αναφερθεί και στις προετοιμασίες για την 26η σύνοδο της COP26, που έχει προγραμματιστεί για 1-2 Νοεμβρίου στη Γλασκώβη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.