Το Βιετνάμ αντιμέτωπο με τη συνεχόμενη ανισορροπία στις διεθνείς μεταφορές

Το Βιετνάμ αντιμέτωπο με τη συνεχόμενη ανισορροπία στις διεθνείς μεταφορές

77
Το Βιετνάμ αντιμέτωπο με τη συνεχόμενη ανισορροπία στις διεθνείς μεταφορές

H συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Βιετνάμ παραλύει τις εφοδιαστικές αλυσίδες καθώς τίθενται σε εφαρμογή νέα περιοριστικά μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό πολλές εταιρείες του λιανικού εμπορίου έρχονται αντιμέτωπες με σοβαρές ελλείψεις στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας καθώς ουσιαστικά τα πλοία δεν προσεγγίζουν τα λιμάνια του Βιετνάμ. Την ίδια ώρα, τα γνωστά προβλήματα στα λιμάνια όπως η έλλειψη αποθηκευτικού χώρου και άδειων εμπορευματοκιβωτίων συνεχίζουν να υφίστανται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Νike η οποία, σύμφωνα με έκθεση της S&P Global Market Intelligence, είναι πολύ πιθανό το προσεχές διάστημα να ξεμείνει από αποθέματα αθλητικών παπουτσιών που κατασκευάζονται στο Βιετνάμ. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο προμηθευτές της Νike στο Βιετνάμ οι Chang Shin Vietnam Co. και Pou Chen Corp. έχουν αναστείλει την παραγωγή τους εν μέσω ραγδαίας εξάπλωση της πανδημίας.

Σύμφωνα με ανάλυση της S&P Global Market Intelligence, το Βιετνάμ ήταν υπεύθυνο για το 49% των αμερικανικών διά θαλάσσης εισαγωγών προϊόντων της Nike το β’ τρίμηνο του 2021.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Nike σημειώνει στο CNBC ότι η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων της εταιρείας και των προμηθευτών της αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Μάλιστα ερωτηματικό παραμένει το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση καθώς αναμένεται αύξηση των παραγγελιών λιανικής ενώ πλησιάζει το άνοιγμα των σχολείων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.