DHL: Παραγγελία 12 ηλεκτρικών αεροσκαφών

DHL: Παραγγελία 12 ηλεκτρικών αεροσκαφών

98
DHL: Παραγγελία 12 ηλεκτρικών αεροσκαφών

H εταιρεία μεταφορών DHL Express προέβη σε παραγγελία 12 ηλεκτρικών αεροσκαφών, τα οποία θα παραδοθούν το 2024, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ. Τα αεροσκάφη “Alice” θα κατασκευαστούν από την start-up Eviation και θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία του πρώτου ηλεκτρικού αεροπορικού δικτύου μεταφοράς φορτίων στον κόσμο.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως είναι υπέρμαχος των βιώσιμων αερομεταφορών, με γενικότερο στόχο την πλήρη απανθρακοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Άλλωστε, είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που παρήγγειλε τα αεροσκάφη “Alice”.

Για την λειτουργία των αεροσκαφών Alice, των οποίων η μεταφορική δυναμικότητα ανέρχεται στα 1.200 κιλά φορτίου, απαιτείται ένας πιλότος ενώ ο απαιτούμενος χρόνος φόρτισης είναι ίσος με περίπου 30 λεπτά, με τη μέγιστη αυτονομία του να είναι τα 815 χλμ.

g0-core-pr-08032021-4.web.796.448

Όπως φαίνεται, η τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα δύναται να αποτελέσει το προοίμιο της απανθρακοποίησης των αερομεταφορών, ειδικά για τις πτήσεις μικρής διάρκειας. Υπενθυμίζεται, πως το 2026 αναμένεται να παραδοθεί το πρώτο ES-19, επιβατηγό αεροσκάφος αξιοποίησης ηλεκτρικής ενέργειας, κατασκευασμένο από τη σουηδική εταιρεία Heart Aerospace.

Οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν έμμεσα τη ναυτιλία καθώς ο εξηλεκτρισμός των αερομεταφορών αναμένεται να πλήξει το εμπόριο κηροζίνης, το οποίο αποτελεί το καύσιμο για την κίνηση των αεροπλάνων, επιδρώντας συνεπακόλουθα στη ζήτηση για product tankers.

Φωτό: DHL

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.