Οι ασιατικές χώρες στην κορυφή της παραγωγής χάλυβα

Οι ασιατικές χώρες στην κορυφή της παραγωγής χάλυβα

173
Οι ασιατικές χώρες στην κορυφή της παραγωγής χάλυβα

Σημαντική ήταν η αύξηση της ινδικής παραγωγής χάλυβα τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Χάλυβα. Ειδικότερα, η ασιατική χώρα παρήγαγε 9,4 εκατ. τόνους χάλυβα τον Ιούνιο παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 21,4% συγκριτικά με την παραγωγή 6,9 εκατ. τόνων τον Ιούνιο του 2020.

Συνολικά η παραγωγή χάλυβα των 64 κυριότερων χωρών παραγωγής κατέγραψε άνοδο 11,6% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020 και άγγιξε τους 167,9 εκατ. τόνους. Για ακόμη έναν μήνα η Κίνα βρέθηκε στην κορυφή με την παραγωγή των εγχώριων χαλυβουργείων να ανέρχεται σε 93,9 εκατ. τόνους. Αυτή της Ιαπωνίας διαμορφώθηκε στους 8,1 εκατ. τόνους ενώ η αμερικανική παραγωγή χάλυβα τον Ιούνιο κινήθηκε στους 7,1 εκατ. τόνους.

Στους 6,4 εκατ. τόνους διαμορφώθηκε η ρωσική παραγωγή, 6 εκατ. τόνους χάλυβα παρήγαγε η Νότια Κορέα και 3,4 εκατ. τόνους χάλυβα η Γερμανία τον περασμένο Ιούνιο.

Φωτό: Barbara Walton/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.