ΝΥΚ: Ενίσχυση του στόλου με ενεργειακά αποδοτικό πλοίο μεταφοράς LNG

ΝΥΚ: Ενίσχυση του στόλου με ενεργειακά αποδοτικό πλοίο μεταφοράς LNG

113
ΝΥΚ: Ενίσχυση του στόλου με ενεργειακά αποδοτικό πλοίο μεταφοράς LNG

Την παράδοση του «Diamond Gas Victoria», πλοίου μεταφοράς LNG, ανακοίνωσε η NYK Line στις 29 Ιουλίου του 2021. Το «Diamond Gas Victoria» θα μεταφέρει LNG από τη Βρετανική Κολούμπια του Καναδά, όπως και από άλλες τοποθεσίες του πλανήτη, υπό το πλαίσιο του LNG Canada project.

Υπενθυμίζεται πως το LNG Canada project έχει ως στόχο την επέκταση των εμπορικών σχέσεων της χώρας της Βόρειας Αμερικής σε νέες αγορές, ειδικότερα στην Ασία. Ακόμη, το εγχείρημα αποσκοπεί στο να αξιοποιήσει τεχνολογίες που θα του επιτρέψουν να επιτύχει μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σχέση με τον μέσο όρο εκπομπών της βιομηχανίας LNG.

Το «Diamond Gas Victoria» θα μεταφέρει LNG υπό συμβόλαιο χρονοναύλωσης μακράς διαρκείας με τη θυγατρική της Mitsubishi Corporation (MC), Diamond Gas International Pte. Ltd. Το πλοίο ναυπηγήθηκε από την Hyundai Samho Heavy Industries και ανήκει στην NYK, Asia LNG Transport Dua Sdn. Bhd. και την MC, μέσω του joint venture Diamond LNG Shipping 6 Pte. Ltd. Πάντως, για τη διαχείριση του πλοίου θα είναι υπεύθυνος ο όμιλος NYK.

Το «Diamond Gas Victoria», με μήκος 297,16 μ. και χωρητικότητα 174.000 κυβικών μέτρων, διαθέτει καινοτόμες τεχνολογίες για την ενεργειακή απόδοση και μηχανή διπλού καυσίμου ντίζελ.

Άλλωστε, η NYK έχει προβεί σε διάφορες στρατηγικές αποφάσεις, εξερευνώντας εναλλακτικά καύσιμα και τεχνολογίες ενεργειακής απόδοσης, προκειμένου να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Φωτό: NYK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.