Δυναμική είσοδος της Σαουδικής Αραβίας στον χάρτη της κρουαζιέρας

Δυναμική είσοδος της Σαουδικής Αραβίας στον χάρτη της κρουαζιέρας

147
Δυναμική είσοδος της Σαουδικής Αραβίας στον χάρτη της κρουαζιέρας

Ένα κρουαζιερόπλοιο γιγαντιαίων διαστάσεων αναχώρησε, σύμφωνα με δημοσίευμα του France24, από τη Σαουδική Αραβία για πρώτη φορά, βάζοντας πλώρη για περιφερειακούς προορισμούς. Το άνοιγμα της αγοράς κρουαζιέρας εντάσσεται στο σχέδιο της χώρας για επέκταση της τουριστική βιομηχανίας και διαφοροποίηση της οικονομίας η οποία βασίζεται στο πετρέλαιο.

Πιο συγκεκριμένα, το MSC Bellissima, ένα πλοίο το οποίο είναι μεγαλύτερο από τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, αναχώρησε για το πρώτο από μία σειρά ταξιδιών από το λιμάνι της Τζέντα για την Άκαμπα της Ιορδανίας και την Σαφάγκα της Αιγύπτου.

Η εκκίνηση του δρομολογίου την προηγούμενη βδομάδα, έγινε δύο μέρες μετά το άνοιγμα του πρώτου τερματικού κρουαζιέρας στη Σαουδική Αραβία στο λιμάνι της Τζέντα, που βρίσκεται στις δυτικές ακτές της χώρας.

Τα εγκαίνια του πρώτου λιμένα κρουαζιέρας αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να υποστηριχθεί η ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στη Σαουδική Αραβία. Η ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα της χώρας βάσει του «Οράματος 2030» που έχει καταρτιστεί προκειμένου να προετοιμάσει την μεγαλύτερη οικονομία του Αραβικού κόσμου για την μετα-πετρελαϊκή εποχή.

Η χώρα του Περσικού Κόλπου υιοθέτησε μία σημαντική απόφαση το 2019 προκειμένου να προσφέρει τουριστικές βίζα, χαλαρώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τους κανόνες που είχαν σε μεγάλο βαθμό περιορίσει τις επισκέψεις σε επαγγελματίες ταξιδιώτες και μουσουλμάνους προσκυνητές.

Πολίτες από 49 χώρες (κυρίως της Ευρώπης) δύνανται πλέον να υποβάλουν αίτηση για να επισκεφτούν τη Σαουδική Αραβία της οποίας ο πληθυσμός ανέρχεται σε περίπου 35 εκατ.

Το MSC Bellissima, έχει κατασκευαστεί στη Γαλλία, έχει μήκος 315 μέτρων και χωρητικότητα 4.500 επιβατών, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο. Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο το οποίο το διαχειρίζεται η MSC Cruises, αναμένεται να πραγματοποιήσει 21 κρουαζιέρες στην περιοχή έως και τις 30 Οκτωβρίου. Παράλληλα, η Cruise Saudi, έχει κλείσει συμφωνία με την MSC Cruises προκειμένου να πραγματοποιηθούν και χειμερινές κρουαζιέρες μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Μαρτίου 2022. Οι χειμερινές κρουαζιέρες θα ξεκινούν από την Τζέντα και τη Νταμμάν στα ανατολικά του Περσικού Κόλπου και βάσει εκτιμήσεων αναμένεται να προσελκύσουν περί τους 170.000 επισκέπτες.

Φωτό: MSC Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.